Se billederne: Legeplads med svævebaner, klatrestativer og gynger er på vej

Se billederne: Legeplads med svævebaner, klatrestativer og gynger er på vej
Virksomheden Maxplay vil i år anlægge en ny lege- og aktivitets tæt ved Aakirkebyhallerne. Pladsen vil indbyde til en masse forskellige aktiviteter og samvær. Illustration: Maxplay
NYHED | 1. FEB 2023 • 13:08
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
1. FEB 2023 • 13:08

Som en del af byens områdefornyelse får Aakirkeby i år en lege- og aktivitetsplads med tilbud til alle aldre.


Alle i Aakirkeby kan begynde at glæde sig. I år får byen sin nye aktivitets- og legeplads, som skal være et mødested for byens borgere og et udflugtsmål på Bornholm. Byens borgere har selv været med til at beskrive, hvad der skal ske på aktivitetspladsen, og især byens børn og unge har været aktive i at beskrive, hvad de kunne tænke sig.

Deres ideer er blevet samlet af firmaet Maxplay, som vil bygge en plads med svævebaner, klatrestativer, gynger og meget mere. Der vil også være en bane til forhindringsløb, der er designet i et samarbejde med den lokale atlet Nikolaj Dam. Endelig bliver der plads til de roligere udfordringer på en del af aktivitetspladsen, som tilegnes genoptræning og seniormotion. Den del er finansieret af Villum Fonden.

– Pladsen indrettes med et væld af redskaber, aktiviteter og opholdsmuligheder for brugere i alle aldre, fortæller landskabsarkitekt Mugen Hilary Sue Adler fra regionskommunen i en pressemeddelelse.

Pladsen er en del af Aakirkebys områdefornyelse og bliver placeret tæt ved byens fodbold-, petanque- og tennisbaner, multibane, Natur Bornholm og børnehuset Trilobitten samt kun små 10 minutters gang fra centrum og bålhytten i Sdr. Byskov.

Forskellige typer af beplantninger indgår i en sansehave og bidrager til et forbedret naturgrundlag, der er et gennemgående tema ved samtlige tiltag under områdefornyelsen.

 


Her skal den ligge. Kilde: BRK

 


Sådan kommer 'bornholmerbanen' til at se ud. Illustration: Maxplay

 


En såkaldt ocr-bane bliver en del af træningsmulighederne i området. Illustration: Maxplay

 


Kort over pladsen med sansehave, bornholmerbane med mere. Kilde: BRK