To bornholmske hoteller i Michelins søgelys

To bornholmske hoteller i Michelins søgelys
Stammershalle Badehotel er ligesom Allinge Badehotel nomineret til en Michelin-nøgle. Eget foto
NYHED | ABONNENT | 22. OKT 2023 • 15:30
NYHED | ABONNENT
22. OKT 2023 • 15:30

Stammershalle Badehotel og Allinge Badehotel er som de eneste hoteller udenfor Købenavn og Aarhus nomineret til en Michelin-nøgle.

Det er snart 125 år siden, at Michelinguiden uddelte de første stjerner til restauranter med gourmetmad på et ekstraordinært højt niveau. Nu tager verdens mest kræsne forsamling af smagsdommere fat på hotellerne.

Michelin vil fremover uddele nøgler til de allerbedste hoteller i verden, og på Bornholm er hele to hoteller med i opløbet. Det ene er Stammershalle Badehotel, som ejes af en investor ovrefra, det andet er Allinge Badehotel, som blev overtaget af to IT-makkere med base i København for snart fire år siden.

En flot anerkendelse

Susanne Vang Søgaard, direktør på Stammershalle, er glad for opmærksomheden, både på Stammershalle og Allinge Badehotels vegne.

– Det er da flot på sådan en lille ø, siger hun.

Efter udnævnelsen har hun selvfølgelig tænkt over, hvornår inspektørerne fra Michelinguiden har været på Bornholm. Hun gætter på, det har været inden for det seneste halve år, hvor hotellet i øvrigt var midt i en større renovering. Men hun er ikke sikker.

– De er simpelthen så anonyme, ligesom madanmelderne. Men man har da tænkt, hvorfor sidder ham der alene, hvorfor tager han noter. Der var også tre franskmænd, der bookede, som så annullerede. Og den ene var en der vidste en masse om vin, kunne jeg se, men det blev ikke til noget.

Susanne Vang Søgaard håber, at valget falder på Stammershalle Badehotel, når der skal uddelels nøgler til januar. Alene nomineringen er god omtale.

– Det er da en god anerkendelse, god markedsføring. Det betyder måske, at der kommer nogle nye gæster, siger hun.

Fem kriterier

Michelin Guiden sætter med jævne mellemrum lys på bornholmske toprestauranter.

Kadeau fik sin første Michelin-stjerne for syv år siden og har beholdt den siden. Det Røde Pakhus i Rønne blev i 2021 tildelt en Michelin Plate Award, som et skulderklap og en opfordring til at fortsætte mod stjernerne.

Allinge Badehotel og Stammershalle anbefales allerede i Michelin Guiden og er nu altså blandt de nominerede til det nye nøgle-stempel.

I alt 22 hoteller er kommet på Michelinguidens bruttoliste i Danmark. De er afprøvet og godkendt af mindst to af Michelininspektører og bedømt ud fra fem kriterier: Hotellet skal være en oplevelse i sig selv, blandt andet i kraft af arkitektur og indretning, og servicen skal være i top. Derudover skal stedet have personlighed og en unik karakter - og sidst men ikke mindst: alt dette skal tilsammen stå i et fornuftigt forhold til den pris, man som gæst betaler for opholdet.

Christian Rasmussen, medejer af Allinge Badehotel. Foto: Jacob Jepsen


De vil have det ypperste

Hoteldirektøren på Stammershalle har stor respekt for Michelinguidens nye tiltag.

– Jeg ved, de har været fire år undervejs med at udvikle det her koncept. Jeg læste, at mange gæster bruger ti timer i snit, når de booker hotelophold, fordi de vil have det ypperste. Hvis man bor godt hjemme, skal man også bo godt ude, man vil gerne have en god oplevelse. Og det er jo oplevelse og nærvær, vi går meget op i. Uanset hvem der kommer, anstrenger vi os hver dag i forhold til service og værtsskab.

Blant de øvrige nominerede er Hotel Nimb og d'Angleterre i København, samt Hotel Atlantic og Villa Provence i Aarhus. De to bornholmske hoteller er indtil videre de eneste nominerede udenfor København og Aarhus.

Michelininspektørerne har indtil videre udvalgt 5.300 hoteller på verdensplan, som nu er i feltet til at modtage den nye udmærkelse.