Tidende får ny administrerende direktør

Tidende får ny administrerende direktør
Kristoffer Gravgaard startede på Tidende 1. september 2021 som chefredaktør. Her er han på kajen i Helligpeder, hvor han bor og sætter garn. Foto: Jacob Jepsen
TOPNYHED | 16. AUG 2022 • 14:57
Af:
Redaktionen
TOPNYHED
16. AUG 2022 • 14:57

Chefredaktør Kristoffer Gravgaard er udnævnt som ny administrerende direktør for Bornholms Tidende og erstatter derved nuværende administrerende direktør Kim Eland på posten per 1. september 2022.  

– Kristoffer Gravgaard har i sin korte tid hos Bornholms Tidende udvist stor handlekraft og med dygtighed medvirket til, at vi er foran tidsplanen for eksekvering af vores digitale forretningsstrategi. Vi er glade for, at Kristoffer vil påtage sig opgaven i en afgørende tid for avisen, siger bestyrelsesformand Peter Brand Koefoed. 

Med den nye ændring bestrider Kristoffer Gravgaard både posten som ansvarshavende chefredaktør og administrerende direktør. Sammenlægningen af de to funktioner skal netop styrke den fremtidige digitale udvikling og sikre papiravisen. 

– Bornholms Tidende er på rette kurs. Abonnenterne er med os, og vi får mange nye. Det vidner om, at Bornholm virkelig vil have et stærkt og uafhængigt dagblad til at skabe sammenhold og fælles viden. Jeg er beæret over fortsat at måtte spille en så vigtig nøglerolle her på Bornholm, siger den nye administrerende direktør Kristoffer Gravgaard.

Bestyrelsen i Bornholms Tidende har iværksat en strategi, som skal skabe en økonomisk bæredygtig avis. 

– Vi er allerede kommet langt med vores strategi takket været en dedikeret indsats fra ledelse og medarbejdere, som samlet arbejder hver dag for at skabe den bedste lokale avis til Bornholm. Fremover skal den positive udvikling hjælpes på vej ved at styrke samspillet mellem den publicistiske produktion og den kommercielle motor. Derfor samler vi funktionen som ansvarshavende chefredaktør og den administrerende direktør i en, siger Peter Brandt Koefoed.

– Jeg imødeser den kommende tid med optimisme. Alle medier i Danmark undergår store forandringer i denne tid. Det er en transformationsfase, hvor vi skal udvikle os målrettet og hurtigt. Vi er langt fra i mål, men vi er godt på vej. Med denne ledelsesmæssige ændring og med hjælp fra bornholmerne, er vi stærke i troen på, at Bornholms Tidende vil stå stærkt i fremtiden, tilføjer Peter Brandt Koefoed.

Kristoffer Gravgaard afløser Tidendes hidtidige administrerende direktør, Kim Eland, der fortsætter i rollen som økonomichef. 

Tidende skal fortsætte den gode kurs, avisen er inde i med stigende læsertal, bedre økonomi og mere lukrativ distribution med sammenlægningen af administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør. Foto: Jacob Jepsen.


– Vi er meget glade for, at Kim Eland vil fortsætte på Bornholms Tidende som økonomichef, og bestyrelsen vil gerne takke ham for indsatsen som administrerende direktør, siger Peter Brandt Koefoed. 

Bornholms Tidende har i de seneste tre måneder oplevet næsten 50 procent flere digitale læsere og nyhedsvisninger end samme periode sidste år. De betalende abonnenter har øget deres digitale læsetid, og avisens økonomi er markant bedre end sidste år.

Efter et årelangt fald i antallet af abonnementer har Tidende det seneste år knækket kurven og oplevet en stigning på næsten fire procent trods forbrugskrisen. Tidende har i dag 6062 abonnenter og har fortsat et strategisk mål om at nå 9.000 inden udgangen af 2026.