Storentreprenør anmeldt til politiet

Storentreprenør anmeldt til politiet
I maj gik byggeriet på det tidligere gymnasium i Rønne i stå på grund af uenigheder mellem regionskommunen og Nordbornholms Byggeforretning. Arkivfoto: Jacob Jepsen
TOPNYHED | ABONNENT | 13. OKT 2023 • 05:30
Henrik Nielsen
Journalist
TOPNYHED | ABONNENT
13. OKT 2023 • 05:30

Regionskommunen har meldt Nordbornholms Byggeforretning ApS til politiet, bekræfter centerchef Claus Bech Munk Center for Regional Udvikling, It og Sekretariat.

En i forvejen ombrust byggesag har taget en ny drejning. Det drejer sig om byggeriet på det tidligere gymnasium i Søborgstræde i Rønne, som Nordbornholms Byggeforretning ApS er ved at ombygge til lejligheder.

Seneste udvikling i sagen er, at Bornholms Regionskommune har anmeldt Nordbornholms Byggeforretning ApS til politiet for ikke at efterkomme et "påbud om standsning". Det bekræfter centerchef Claus Bech Munk Center for Regional Udvikling, It og Sekretariat overfor Tidende.

I maj gik byggeriet i Søborgstræde i stå på grund af uenigheder om, hvad lokalplanen giver tilladelse til. Efterfølgende holdt parterne et kaffemøde for at løse nogle af problemerne, og efter mødet fortalte direktør og hovedejer Kim Christiansen fra Nordbornholms Byggeforretning, at han havde fået byggetilladelsen, selvom uenighederne fortsat eksisterede. Claus Bech Munk kan hverken be- eller afkræfte, at politianmeldelsen hænger sammen med det, der udspillede sig i maj og juni.

– Jeg kan ikke sige andet end, at jeg kan oplyse adressen. Det er Søborgstræde 2. Og så kan jeg sige, at det er ganske standard i en byggesagsafdeling, at hvis man bygger noget, man ikke har fået lov til, så får man et påbud om standsning, og det skal man efterleve. Hvis man ikke gør det, så indgiver vi en anmeldelse, siger centerchefen.

Tidende har været i kontakt med hovedejer og direktør Kim Christiansen i Nordbornholms Byggeforretning, som umiddelbart ikke har nogen kommentarer. Tidende har også anmodet om aktindsigt i sagen, men det afviser regionskommunen, fordi sagen er meldt til politiet. Det sker med henvisning til Offentlighedslovens paragraf 19, stk. 1:

"Retten til aktindsigt omfatter ikke sager inden for strafferetsplejen".

I juni 2020 blev Søborgstræde 2 købt af KC Ejendomme 20 ApS, som Kim Christiansen ifølge CVR-registret ejer sammen med Stine Fuhrmann Christiansen og Jacob Fuhrmann Christiansen. Cirka samtidig kom det frem, at planen var at bygge 70 lejligheder i det tidligere gymnasium, der var blevet tomt, fordi eleverne var flyttet ud til Campus Bornholm. Det var byggeriet af de første 35 lejligheder, der gik i stå i maj.