Men, lyder det samtidig, man skal huske på, at en virksomhed som Molslinjen ansætter en række studerende, som ikke er afhængige af helårsjob men vil have det udmærket med to-tre måneders arbejde.
– Man kan også sige, at Bornholmslinjen er begunstiget med en anden beskatning med sejlende personale, så lønnen er fornuftig. Så der er nogle andre elementer, der trækker i den anden retning, siger Allan Westh.
– Man kan, forstå mig ret, nøjes med ufaglærte. De kan sagtens have en masse kompetencer, men det vil typisk være studerende af forskellig karakter, som ikke er uddannet køkkenassistent, kok eller andet faglært. Men i det omfang, de har brug for faglært arbejdskraft i form af nogen med de nævnte eller ander typer uddannelse, vil de være i skarp konkurrence med de øvrige områder inden for hotel- og restaurationsbranchen, lyder det fra centerchefen.
– Det har været situationen på Bornholm i årevis, at der er mangel på faglærte kokke, tjenere og andre.