Plejepersonale får ekstra hjælp til pedaltramp

Plejepersonale får ekstra hjælp til pedaltramp
I maj modtog hjemmeplejen 61 elcykler og en kabinescooter. Nu planlægger kommunen at indkøber yderligere 13 cykler og en ekstra kabinescooter. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT | 1. NOV 2021 • 17:05
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT
1. NOV 2021 • 17:05

Der er næsten gået et halvt år, siden hjemmeplejen modtog 61 elcykler og en kabinescooter, så det blev mere overkommeligt for de ansatte at cykle de mange kilometer, det bliver til på en vagt.

Nu viser det sig, at der er brug for flere elcykler, og derfor gør regionskommunen klar til at købe yderligere 13 elcykler plus yderligere en kabinescooter.

Det er de ansatte i hjemmeplejen, som vurderer, at der med fordel kan købes flere elcykler, både fordi der mangler, og fordi nogle gamle modeller trænger til at blive udskiftet, da de begynder at skulle repareres på væsentlige dele.

Det fremgår af social- og sundhedsudvalgets dagsorden.

Kabinescooter til Sydbornholm

Det har vist sig, at elcyklerne og kabinescooteren giver fleksibel transportmulighed og et bedre arbejdsmiljø på grund af mere komfortabel kørsel mellem adresser, hvor der er længere distancer.

Center for Ældre vurderer på den baggrund, at kommunen med fordel kan lade flere elcykler indgå i cykelflåden.

Den allerede anskaffede kabinescooter har erstattet en bil i hjemmeplejen i Tejn, og den næste skal efter planen sættes ind på Sydbornholm, hvor den skal dække behovet for en ekstra bil i de perioder, hvor der en øget opgavemængde. Det kunne for eksempel være i turistsæsonen.

Billigere end forventet

Den samlede anskaffelsespris anslås til 230.898 kroner.

Prisen for de første 61 cykler blev lavere end budgetteret, og den kommunale administration lægger op til at bruge restbeløbet på 137.305 kroner plus 100.000 kroner fra Center for Ældres egen ramme til at finansiere indkøbet af de ekstra cykler og den ekstra kabinescooter.