Nyt samarbejde giver Team Bornholm internationale muskler

Nyt samarbejde giver Team Bornholm internationale muskler
Jacob og Rasmus Lund har som ejere af Team Bornholm indgået et samarbejde med Dancenter om udlejning af ferieboliger på Bornholm. Målet er at give deres gæster flere muligheder. Foto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 9. AUG 2022 • 12:42
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
9. AUG 2022 • 12:42

Team Bornholm indgår samarbejde med Dancenter og får dermed adgang til gæster fra hele verden via 130 onlineportaler verden over. Målet er at give gæsterne flere muligheder og skabe udvikling på Bornholm.

 

Med 275.000 gæsteovernatninger bliver 2022 et rekordår for Team Bornholm, der udlejer ferieboliger. Man oplever en stigende interesse for Bornholm fra udenlandske gæster. Tendensen var der allerede inden corona, men i år er den blevet endnu tydeligere, og for at kunne tiltrække endnu flere gæster er det ifølge direktør Rasmus Lund oplagt at investere mere på de udenlandske markeder. Derfor indgår Dancenter og Team Bornholm et samarbejde om udlejning af ferieboliger på Bornholm.

– Vi vil gerne blive ved med at bidrage til udviklingen af Bornholm, men jo højere omsætningstallene bliver, jo sværere bliver det selvfølgelig at vækste yderligere. I samarbejde med Dancenter laver vi derfor et gearskift af de store, siger Rasmus Lund i en pressemeddelelse.

Han ejer Team Bornholm sammen med sin bror, Jacob Lund.

En del af de udenlandske gæster, ikke mindst tyskere, er meget interesserede i at leje sommerhuse. Den vare har Team Bornholm hidtil ikke haft på hylderne. Det har man simpelthen ikke haft kapacitet til, men en større satsning på udenlandske gæster gjorde det nødvendigt at finde en løsning, så Team Bornholm også kan udleje sommerhuse.

– Vi stod derfor overfor et strategisk valg om at gå enegang og selv udvikle et europæisk koncept, der også kunne håndtere sommerhuse, eller om vi skulle finde en samarbejdspartner, som kunne tilføre de ønskede kompetencer. En udvidelse af vores forretningsområder vil således også kræve nye IT-systemer, fortæller Rasmus Lund.

Team Bornholm forbliver bornholmsk

Ret hurtigt fandt man ud af, at et samarbejde med Dancenter ville være det perfekte match for Team Bornholm.

– I Team Bornholm er vi stærke på det danske og svenske marked, mens Dancenter har store fordele på de øvrige udenlandske markeder. Dels har Dancenter salgsafdelinger i flere europæiske lande, og dels er Dancenter en del af OYO, som er en af verdens hurtigst voksende udlejningsvirksomheder med over 130 onlineportaler i hele verden. Et samarbejde med Dancenter ville også give os adgang til specialiserede IT-systemer, ligesom Dancenter har Danmarks vel nok bedste sommerhuskoncept, fortæller Rasmus Lund.

I forbindelse med samarbejdsaftalen køber Dancenter Team Bornholms administrationsselskab, Bornholmske Feriehuse ApS. Det sker for at effektivisere administrationen, fortæller Rasmus Lund, som samtidig pointerer, at Team Bornholm forbliver et lokalt firma, men med endnu større og internationale muskler.

– Vi kunne givetvis også have solgt Team Bornholm og tjent mange penge på det. Men Jacob og jeg tror på, at Bornholm har masser af udviklingspotentiale, og vi vil fortsat gerne bidrage til udviklingen af Bornholm. Derfor beholder vi Team Bornholm. Det betyder selvfølgelig også, at alle medarbejdere fortsætter i Team Bornholm, og forhåbentlig kan samarbejdet betyde endnu flere bornholmske arbejdspladser på sigt, siger han.

Team Bornholm udlejer ferieboliger som Gudhjem Feriepark. Hidtil har man ikke kunnet tilbyde udlejning af sommerhuse, men det åbner et samarbejde med Dancenter nu mulighed for. Pressefoto: A/S Team Bornholm

 

Gæster får endnu flere valgmuligheder

Hos Dancenter fortæller Kim Holmsted, at man straks var interesseret, da Rasmus Lund foreslog et samarbejde.

– Bornholm er en fantastisk ø med store udviklingsmuligheder, for Bornholm har dét, som gæsterne efterspørger: flot natur, skøn atmosfære og masser af oplevelser. Med indsættelsen af den nye hurtigfærge i 2023 bliver mulighederne endnu større – også for den helårsturisme, som vi alle stræber efter, og derfor vil vi meget gerne investere i Bornholm, siger Kim Holmsted i pressemeddelelsen.

Samarbejdet betyder, at gæster fra hele verden via Dancenter og Dancenters over 130 onlineportaler verden over kan leje de ferieboliger, som Team Bornholm udlejer. Tilsvarende vil Team Bornholms gæster også kunne leje Dancenters over 250 sommerhuse på Bornholm.

– Formålet med samarbejdet er kort og godt at give Team Bornholms og Dancenters gæster flere og endnu bedre valgmuligheder. Det vil skabe flere gæster og dermed også endnu højere udlejning til ejerne af de ferieboliger, som Team Bornholm og Dancenter udlejer på Bornholm. Sammen med Team Bornholm skaber vi således et tilbud til gæster og ferieboligejere på Bornholm, som ikke findes i dag, siger Kim Holmsted.

 

 

Fakta

• Dancenter udlejer cirka 8.000 ferieboliger i Danmark. Dancenter er en del af verdens tredjestørste ferieboliggruppe, OYO Vacation Homes.

• Team Bornholm udlejer cirka 1.000 hotelværelser og ferieboliger på Bornholm.

 

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?