Lokal hotelkæde er en del af nye rejsevaner

NOTITS | 10. SEP 2023 • 13:00
Holger Larsen
Journalist
NOTITS
10. SEP 2023 • 13:00

Da BB-Hotels etablerede sig med sit selvbetjeningshotel på Store Torv i Rønne for over 15 år siden, var det typisk piloter og andre indenfor logistikbranchen, der benyttede hotellet.

– Men i dag står vi med en helt anden interesse fra den brede befolkning, siger Shejla Gunic, hotelchef hos BB-Hotels, i en pressemeddelelse, som omhandler den generelle fremgang for bornholmske hoteller, men i særlig grad har fokus på selvbetjeningshoteller.

Shelja Gunic oplyser, at langt de fleste af de overnattende på BB-Hotels på Bornholm er danskere.

Ifølge brancheorganisationen for danske hoteller, Horesta, vil man i 2024 have i omegnen af 60.000 hoteller i Danmark, hvilket er en fordobling på 20 år. Som et led i udviklingen er flere og flere selvbetjeningshoteller uden personlig service dukket op, og for selvbetjeningshotelkæden BB-Hotels, der også driver hoteller i Aahus, Frederikshavn, Herning og Vejle, er udviklingen ikke overraskende.

– Der er ingen tvivl om, at danskerne er blevet vant til, at de selv kan være i kontrol gennem elektronik, og derfor vil de også selv kunne styre deres hotelophold. For over 15 år siden så vi et hul i markedet og åbnede vores selvbetjeningshotel i Rønne, siger Shelja Gunic.

Selv om flere og flere selvbetjeningsløsninger dukker op i vores samfund, så mener fremtidsforsker Kirsten Østergaard Poulsen, at der stadig er et stort behov for den menneskelige interaktion.