Lokal hotelkæde er en del af nye rejsevaner

NOTITS | 10. SEP 2023 • 13:00
Holger Larsen
Journalist
NOTITS
10. SEP 2023 • 13:00

Da BB-Hotels etablerede sig med sit selvbetjeningshotel på Store Torv i Rønne for over 15 år siden, var det typisk piloter og andre indenfor logistikbranchen, der benyttede hotellet.

– Men i dag står vi med en helt anden interesse fra den brede befolkning, siger Shejla Gunic, hotelchef hos BB-Hotels, i en pressemeddelelse, som omhandler den generelle fremgang for bornholmske hoteller, men i særlig grad har fokus på selvbetjeningshoteller.

Shelja Gunic oplyser, at langt de fleste af de overnattende på BB-Hotels på Bornholm er danskere.

Ifølge brancheorganisationen for danske hoteller, Horesta, vil man i 2024 have i omegnen af 60.000 hoteller i Danmark, hvilket er en fordobling på 20 år. Som et led i udviklingen er flere og flere selvbetjeningshoteller uden personlig service dukket op, og for selvbetjeningshotelkæden BB-Hotels, der også driver hoteller i Aahus, Frederikshavn, Herning og Vejle, er udviklingen ikke overraskende.

– Der er ingen tvivl om, at danskerne er blevet vant til, at de selv kan være i kontrol gennem elektronik, og derfor vil de også selv kunne styre deres hotelophold. For over 15 år siden så vi et hul i markedet og åbnede vores selvbetjeningshotel i Rønne, siger Shelja Gunic.

Selv om flere og flere selvbetjeningsløsninger dukker op i vores samfund, så mener fremtidsforsker Kirsten Østergaard Poulsen, at der stadig er et stort behov for den menneskelige interaktion.HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?