Jens Koefoed: Vi har slået Nordens største

Jens Koefoed: Vi har slået Nordens største
Jens Koefoed og PLE har vundet en opgave på kasernen til 190 millioner kroner. Arkivfoto
NYHED | ABONNENT | 28. MAR 2023 • 11:42
NYHED | ABONNENT
28. MAR 2023 • 11:42

Den største enkeltopgave nogensinde for PL Entreprise er landet for den bornholmske entreprenør. Fantastisk for både virksomheden og Bornholm, lyder det fra direktøren.


Den bornholmske entreprenørvirksomhed PL Entreprise har vundet den 190 millioner kroner store opgave om nybyggeriet på Almegårds Kaserne.

Og det glæder ikke overraskende ejer og direktør Jens Koefoed.

– Det er helt fantastisk. Både for os og for Bornholm, for det giver jo en masse arbejdspladser i rigtig lang tid. Det er en kæmpe opgave for os. Det nærmer sig jo en kvart milliard. Det er den største enkeltsag, vi nogensinde har budt på, og derfor er det selvfølgelig også den største, vi nogensinde har vundet, siger Jens Koefoed, da Tidende fanger ham tirsdag kort efter offentliggørelsen.

PLE var i konkurrence med den store svenske virksomhed NCC, der for at sætte tingene lidt i relief har en årlig omsætning på 45,5 milliarder kroner.

– Vi glæder os over, at vi er i stand til at konkurrere med så store virksomheder. I det her tilfælde er det jo ikke bare en af Danmarks største – det er faktisk Nordens største, vi har slået på den her opgave, lyder det fra en stolt direktør.

To kæmpe opgaver samtidig

Til så stor en opgave er det nødvendigt for PLE at samarbejde med andre bornholmske virksomheder.

– Vi kommer til at kigge ind i en lidt anden måde at drive og styre tingene på, fordi der skal rigtig mange håndværkere til at udføre opgaven. Det bliver en stor del af vores egne, men det bliver også folk fra nogle andre bornholmske virksomheder og entreprenører, der kan være med som underleverandør, siger Jens Koefoed og fortsætter:

– Vi har allerede været i kontakt med en stor del af dem i forbindelse med tilbudsgivningen, og en stor del af dem vil gerne være med i den udstrækning, det kan lade sig gøre.

Udover Almegårds Kaserne, var PLE sammen med Nordbornholms Byggeforretning i februar også med til at vinde Bornholms største renoveringssag nogensinde, da der skal totalrenoveres og ombygges 154 boliger i Rønne. Kontrakten har en samlet værdi på 262 millioner kroner, så det vil ikke være for meget at sige, at det har været en god start på 2023 for PLE.

– Det er ingen hemmelighed, at vi går og glæder os over, at vi er kommet i en position, hvor vi er i stand til at tage de her to kæmpe opgaver. Tilsammen er det jo næsten en halv milliard, så det er virkelig stort. De vil komme til at fylde rigtig meget i bøgerne de næste i hvert fald tre år, fortæller PLE-direktøren og tilføjer, at de to opgaver passer godt sammen. 

– Det er forskellige kompetencer, der skal bruges det ene og det andet sted. Det er også derfor, vi har haft mulighed for at byde på dem begge på samme tid. Opgaven ude på kasernen er sådan en rigtig stor og ny entreprenøropgave, hvor der er rigtig meget jord, beton og rør, hvorimod Bo42-opgaven er eksisterende lejligheder, hvor vi skal ind og renovere køkkener, badeværelser og sådan nogle ting, siger Jens Koefoed, der er overbevist om, at man har et hold og en organisation, der er i stand til at løfte begge opgaver på samme tid.

Begynder snart

Byggeriet på Almegårds Kaserne, der ifølge oberstløjtnant Ulrik Skytte handler om at udvikle kasernen og gøre den tidssvarende, forventes at begynde i slutningen af maj.

– Der ligger jo en tidsplan for, hvornår arbejdet skal gå i gang, men det ligger helt fast endnu. Vi har faktisk møde med bygherren i morgen, hvor vi får noget mere at vide. Men vi håber på, at vi kan komme i gang omkring sommerferien, fordi der ligger et meget stort stykke jordarbejde i det, og det vil vi meget gerne starte på, inden det bliver efterår og vinter, fortæller Jens Koefoed og uddyber, at det i sidste ende er op til bygherre at bestemme, hvornår arbejdet kan begynde.

Byggeriet på kasernen er blevet benævnt garagebyggeri, men det er meget andet end garager og værksteder til kasernens mange køretøjer. Det handler også om indkvarteringsfaciliteter, kontorer, undervisningslokaler og meget andet. Ifølge den foreløbige tidsplan forventes det at være afsluttet i 2025.