Ikonisk værtshus sat til salg

Ikonisk værtshus sat til salg
Den Gyldne Hane er sat til salg. Foto: Bornholms Erhvervsmægler
NYHED | 21. NOV 2022 • 11:07

Stedet har været lukket siden den tidligere ejer døde i august måned.


Står du på spring for at drive en beværtning i Nexø, er muligheden der nu. Bornholms Erhvervsmægler har nemlig fået Den Gyldne Hane til salg.

Værtshusets tidligere ejer, Susanne Jørgensen, der har drevet stedet i mange år, døde i august, og siden da har værtshuset været lukket.

Den mørkrøde ejendom med den grå tilbygning ligger i Brogade tæt på Nexø centrum, og selve værtshuset har et areal på 95 kvadratmeter, oplyser mægleren.

Ud over restaurationslokalet, hvor der er plads til 40 gæster, findes også en lejlighed på førstesalen med et beboelsesareal på 108 kvadratmeter, hvor der blandt andet er et badeværelse med spa.

Ejendommen er tilbygget i 1981, og prisen er sat til halvanden million kroner, hvor en ny køber overtager stedet som det er.

 

På dette billede står sadelmageren i døren, med værkstedet til venstre og forretningen til højre. Fotograf: J. C. Glistrup

 

En lang historie

Brogade 9 var det første hus i Nexø, der blev bygget i to etager, og det blev bygget til sadelmager Andreas Nicolai Holm omkring 1880. Datteren, Jenny Holm, drev i mange år købmandsforretning til højre for indgangen, og havde lejet lokalet til venstre ud som støbegodsudstilling for isenkræmmer Emil Hansen.

Lokalet udviklede sig i tidens løb til noget, der nok mest kan betegnes som en smugkro, og som gik under navnet Kakkelovnen. Senere blev lokalerne til Den gyldne Hane, som stedet hedder i dag.