Hummer-hotdoggen er tilbage – men et nyt sted

Hummer-hotdoggen er tilbage – men et nyt sted
Mads Mørkeberg med udsigten fra den nye Hummerhytten bag sig. Dén kan ingen klage over. Foto: Torben Østergaard Møller
NYHED | GUDHJEM | ABONNENT | 26. JUN 2022 • 09:13

Fredag genåbnede Hummerhytten på Bornholm, men ligger dog i denne omgang ikke i Listed, men i Gudhjem. Og åbningsdagen blev mere nervepirrende end som så.

Fredag genåbnede Hummerhytten, og det viste sig at blive lidt mere nervepirrende end som så, fortæller Mads Mørkeberg, som ejer den sammen med sin københavnske makker, Michael Rønnebæk-Rørth, som som også har Restaurant Koefoed i hjertet af København.

Menukortet er til at overskue. Foto: Torben Østergaard Møller

Mens sidstnævntes rolle i Hummerhytten er lidt mere tilbagetrukket, befinder Mads Mørkeberg sig i forreste linje, og nok havde han set frem til at genåbne restauranten, som indtil for tre år siden lå i Listed, men åbningen faldt sammen med kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem, hvilket betød, at det var nogle potentielt skrappe smagsdommere, der mødte op på premieredagen.

Den nye Hummerhytten ligger således i Hotel Klippen i Gudhjem, hvor indtil for nylig den italienske restaurant Ma Teo lå, og på grund af kokkekonkurrencen vrimlede det – naturligt nok – pludselig med fagfæller fra branchen, altså kokke med veludviklede smagsløg.

Åbningsdagen gik dog godt, synes Mads Mørkeberg, som her lørdag kan stå på restaurantens terrasse med den ubetalelige udsigt og misse med øjnene på grund af solen, som insisterer på sommertemperaturer og skarpt lys.

– Vi havde lidt live-jazz heroppe, og Mr. Mox kom og tryllede lidt, så der var hyggeligt og gang i den, siger han.

God modtagelse

Og der kom folk forbi for at spise?

– Ja, der var jo masser af branchefolk i byen, så de kunne lige teste os og sige deres ærlige mening. Så vi fik virkelig testet vores produkt af, for mange af de tilrejsende bor jo på Hotel Klippen her lige nedenunder. Og da folk begyndte at tjekke ind på hotellet, kunne vi godt se, at der var nogle store kanoner iblandt, så vi tænkte, ups, vi er kun lige gået i gang, siger Mads Mørkeberg og ler lidt ved tanken.

– Men de fik da smagt på det, vi laver, og vi fik konceptet testet af.

Hvordan synes du, modtagelsen var?

–  Jeg synes, den var rigtig god! Vi har kun fået god feedback.

Hvad er de, I serverer her på Hummerhytten?

– Vi serverer hummerhotdogs. Altså, et stykke grillet brød, som der ligger jomfruhummer i med en hollandaisesovs. Det er virkelig en luksushotdog, men et helt simpelt koncept. Og så serverer vi også oksehotdogs og trøffelpomfritter, og hvis man vil skeje lidt ud, kan man yderligere få lidt frisk trøffel på og noget kaviar. Vi laver også en lille sommerdessert med koldskål panna cotta, siger Mads Mørkeberg.

Fredag var åbningsdag, lørdag hang kunderne ud på restaurantens terrasse, og Mads Mørkeberg er klar til at give den en skalle i to måneder. Foto: Torben Østergaard Møller

Han er uddannet kok og var også med, da Hummerhytten lå i Listed, ligesom han tidligere i nogle år har været køkkenchef på Restaurant Koefoed, hvor han lærte Michael Rønnebæk-Rørth at kende.

– Da vi så fik mulighed for at lave en pop up restaurant her på Hotel Klippen i år, tænkte vi, at det skulle da være en Hummerhytten, og nu er vi altså i gang igen, siger han.

Længere sæson?

Hvordan holder I åbent hen over året?

– Vi er her i otte uger i år. Det var i sidste øjeblik, vi fandt ud af, at muligheden var der, så vi har haft travlt, og det er også derfor, konceptet er helt simpelt. Vi kunne ikke nå at skaffe alt muligt personale og så videre, men otte uger kunne vi lige tage fri hjemmefra og komme herover, siger Mads Mørkeberg.

– Så må vi se, hvad der sker næste år, om vi skal være her igen, og om det eventuelt skal være en længere sæson og så videre. Nu ville vi bare i gang i en fart.

Er konceptet her det samme, som det var i Listed?

– Nej, ikke helt. Hummerhotdoggen er den samme, men i Listed havde vi lidt flere retter at vælge imellem. Her er det lidt mere grab and go, og man bliver også kaldt op til baren, når ens mad er færdig. Der er ikke tjenere, der render rundt og serverer, det er helt nede på jorden, vores koncept.

Måske også, fordi det simpelthen er svært at få folk?

– Ja, dels det, men også fordi konceptet jo simpelthen er, at man skal sidde og spise noget velsmagende hummer med et glas champagne til, som ikke behøver at være dyr. Det behøver ikke koste en formue, og så kan sidde her og nyde vores udsigt, siger Mads Mørkeberg.

 

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT