– I mine 20 år i restaurationsbranchen, hvor jeg også har arbejdet på forskellige Michelin-restauranter, har jeg ikke set noget så gennemført rent visuelt. Jeg har også en ven og kollega, der er vinhandler og har handlet med vin i de sidste 30 år. Han har været på de bedste restauranter i både Danmark og i udlandet, og han var helt blæst bagover, da han havde været at se det. Og der stod det ikke en gang helt færdigt endnu, siger Tim Ottosen.
Der kan i alt ligge 1.800 vine i den nye vinkælder, og til os, der ikke lige har prøvet det før, er der særligt to ting, man skal være opmærksom på, når man indretter en vinkælder, forklarer restaurantchefen.
– Det er vigtigt at få det temperatur- og fugtighedsstyret, så vinene kan holde sig derinde. Der er 14 grader i det ene rum, og så er der otte grader i hvidvin- og champagnerummet. Det er en fordel serveringsmæssigt, men det er også vigtigt i forhold til at kunne langtidsopbevare vinene, fortæller Tim Ottosen.
Han tilføjer, at man godt kunne have fået plads til mere end 1.800 vine, men det har man fravalgt for at give gæsterne en bedre oplevelse, når de går rundt i vinkælderen.