Hoteller leverer millionoverskud

Hoteller leverer millionoverskud
Der er etableret solceller på Griffen Spahotel og Fredensborg Badehotel har fået en pool, hvor opvarmningen af vandet er baseret på solenergi. På den måde ruster Bornholm Hotels ApS sig til fremtiden. Pressefoto
NYHED | 16. MAJ 2023 • 11:53
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
16. MAJ 2023 • 11:53

Selskabet bag Hotel GSH, Griffen Spahotel og Fredensborg Badehotel præsterer for tredje år i træk et overskud på godt fire millioner kroner.

For tredje år i træk leverer selskabet bag Hotel GSH, Griffen Spahotel og Fredensborg Badehotel i Rønne et overskud på godt fire millioner kroner. I 2020 landede overskuddet i Bornholm Hotels ApS på 4,4 millioner kroner, i 2021 var det på 4,5 millioner kroner, og sidste år resulterede i et overskud på 4,1 millioner kroner. I en pressemeddelelse kalder direktør Trine Richter det da også et ægte hattrick.

– Der er ingen tvivl om, at vores evner til at omstille os og navigere i en udfordrende hverdag bliver sat på prøve i disse år. Først covid-19 og nu en verden, som er præget af inflation og krig med deraf følgende usikkerhed, siger hun i pressemeddelelsen.

Ifølge hende er Bornholm hjulpet af sit mangeårige image som en tryg ferieø for især nordiske og tyske gæster, og hun forventer, at hotelselskabet også i 2023 får et godt år.

Tre gode år får ikke Bornholm Hotels ApS til at hvile på laurbærrene. Alene i 2022 er der investeret knap 20 millioner kroner i hotellerne. På Griffen Spahotel er der installeret solceller på taget, og Fredensborg Badehotel har fået swimmingpool med opvarmning baseret på solenergi.

– Så vi har ikke kedet os hen over vinteren, siger Trine Richter.

Bornholm Hotels er ejet af Carl Edvard Mogensens Fond, og investeringerne sker i overenstemmelse med afdøde Carl Edvard Mogensens vision om at medvirke til udviklingen og skabelsen af arbejdspladser på Bornholm.

– Vi har således ikke til formål at opbygge en formue, idet alle overskud bliver geninvesteret i hotellerne, således at vi hele tiden kan udvikle os, fortæller Trine Richter.

Vinteren er ikke kun blevet brugt på at bygge om og til. Månederne er også blevet brugt på at uddanne og udvikle medarbejderne. Det sikrer beskæftigelse hele året, fortæller direktøren, som mener, at tilfredse medarbejdere giver tilfredse gæster, og glade gæster kommer igen.

– Det er derfor, vi investerer så meget i vores medarbejdere, fortæller hoteldirektøren.

De tre hoteller i Bornholm Hotels ApS er omfattet af overenskomsten mellem Horesta og 3F.