Hotel på liste over Europas bedste strandhoteller

Hotel på liste over Europas bedste strandhoteller
Her kan gæsterne hænge ud på The Falcon, som ifølge The Times er blandt de bedste nye strandhoteller i Europa. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | 3. MAR 2023 • 15:30
NYHED
3. MAR 2023 • 15:30

The Falcon i Sandvig blander sig i det bedre selskab, efter avisen The Times' vurdering.

Den britiske avis The Times har lavet en liste over de bedste nye strandhoteller i Europa.

Om de udvalgte hoteller skriver avisen blandt andet på thetimes.co.uk:

"I denne samling af seje, nye strandhoteller i hele Europa har vi alt fra historiske maritime bygninger ved Østersøen til hvidkalkede græske hytter ved Det Ægæiske Hav. Nogle er inden for kort afstand til byen, andre kilometer fra hvor som helst. En håndfuld af disse steder ser bedst ud om vinteren og venter på din tilbagevenden efter en afslappende strandtur med pejs og en stiv drink. Andre åbner ikke deres døre og folder deres håndklæder ud, før påskens varme ankommer, muligvis endda maj. Det, der bringer hotellerne på denne særlige liste sammen, er ... stranden".

Som nummer 1 på listen finder man hotellet Borgo Santandrea på den italienske Amalfi-kyst, nummer 2 er Hotel Windsor ved Laigueglia på den italienske riviera, nummer 3 er El Vicenç de la Mar på den spanske ø Mallorca – og så spoler vi lynhurtigt ned til nummer 24 på listen, som rummer i alt 25 hoteller, for der finder vi – tattaaa! – The Falcon i Sandvig.

Hotellet blev solgt

Om det bornholmske hotel kan man blandt andet læse:

"Bornholm – flydende i Østersøen, syd for Sverige – er den østligste del af Danmark og har tiltrukket ferierende skandinaver siden det 19. århundrede, hvor dampbåde deponerede sofistikerede, korsetklædte rejsende her om sommeren. Det er fra denne epoke, at The Falcons ejere, Mette og Martin, henter inspiration og fylder det klassiske hotels 33 værelser med gamle bøger, vintagebagage og udstoppede dyr".

Mette og Martin er naturligvis Mette Tiensuu og Martin Ramstrup. Sidstnævnte overtog det nedslidte Hotel Sandvig i 2019 og hyrede førstnævnte om forretningsudvikler, men nu danner de to par, og de har totalrenoveret hotellet, som de omdøbte til The Falcon.

Rent faktisk solgte de sidste år for et tocifret millionbeløb hotellet til en ejerkreds på tre familier, som overtog det pr. 1. januar i år.

De nye ejere har tidligere til Bornholms Tidende dels oplyst, at deres umiddelbare planer for det nye koncept på The Falcon byder på lidt mindre storvildtjagt og lidt mere Bornholm, dels at de gerne vil satse på at holde helårsåbent.

Som nummer 25 og rosinen i pølseenden på The Times' liste over de bedste nye strandhoteller finder man i øvrigt Hages Badehotel på Lolland.