Hotel i naturen: Den bedste sæson nogensinde

Hotel i naturen: Den bedste sæson nogensinde
Bo N. Bjødstrup og Lone Kirk glæder sig over udviklingen på Hotel Skovly. Arkivfoto: Sarah Thun Kristensen
ERHVERV | Tirsdag 5. november 2024 • 19:00
Holger Larsen
Journalist
ERHVERV | Tirsdag 5. november 2024 • 19:00

Hotel Skovly har succes med satsning på friluftsturisterne.

– Sæsonen 2024 bliver vores bedste nogensinde, siger Bo N. Bjødstrup fra Hotel Skovly i Sorthat.

Lone Kirk og Bo N. Bjødstrup har ejet det idyllisk beliggende hotel ved Blykobbe Å siden 2015, og siden da har de oplevet en samlet vækst på 150 procent, oplyser de i en pressemeddelelse.

Fremgangen i år sammenlignet med 2023 er på 8,6 procent. Det er især et stigende antal besøgende i forårs- og efterårssæsonen, som har gjort en forskel.

Kodeordet for væksten er outdoorturisme, forklarer hotelejerne:

– Hotel Skovly er designet til at imødekomme behovene hos aktive gæster, herunder cykel- og vandreentusiaster samt et stort antal rejsende håndværkere, montører og handelsrejsende. Mange af dem benytter hotellets unikke placering midt i skoven til at nyde deres sparsomme fritid – ofte med en tur på mountain- eller gravelbike eller en løbetur, der giver dem ro og frisk luft efter en arbejdsdag, siger Lone Kirk.

Ejerne er selv erfarne cyklister og kan giver gæsterne gode tips, tilbyde brochurer, digitale ruter med videre.

Nye faciliteter har fået gæsternes tilslutning. Det gælder sommerbaren og et overdækket grillområde:

– Her kan gæsterne frit benytte fem gasgriller og en pizzaovn samt et fuldt udstyret udekøkken. Hotellets personale tager sig endda af opvasken, hvilket har gjort området til et foretrukket samlingspunkt for mange.

Bæredygtighed

Lone Kirk og Bo N. Bjødstrup lægger vægt på, at hotellet tager aktivt del i at bevare naturen og øge biodiversiteten. Det gør man blandt andet med insektbede, som skal bidrage til et varieret insektliv, og ved at undlade at slå græsset om foråret for at bevare forårsblomsterne gennem længere tid.

De fremhæver investeringer i energirigtige løsninger, herunder varmepumper og energibesparende fjernsyn, og at man mindsker brug af rengøringsmidler ved, at gæsterne kan anmode om rengøring. QR-kodebaseret affaldssorteringsguide på flere sprog giver gæsterne mulighed for at bidrage til affaldssortering.

Fra 1. december går hotellet på vinterpause frem til åbningen 1. marts 2025.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT