Her er mosteriets nye direktør

Her er mosteriets nye direktør
Josephine Senger Svendsen er 35 år og bor i Svaneke med sin mand og to børn. Pr-foto
NOTITS | 15. MAJ 2023 • 11:10
NOTITS
15. MAJ 2023 • 11:10

Josephine Senger Svendsen erstatter Nicklas Selmer Rathje og tiltræder som ny administrerende direktør for Bornholms Mosteri.

Nicklas Selmer Rathje fratræder den 15. maj sin stilling som administrerende direktør i Bornholms Mosteri efter gensidig aftale med bestyrelsen, da det at stå i spidsen for mosteriet på Bornholm ikke længere er foreneligt med at bo og have sin familie i København.

Det fortæller Maria Barslund, som står for strategisk rådgivning og kommunikation i virksomheden, i en pressemeddelelse, der fortsætter:

Bestyrelsen har fuld forståelse for Nicklas' beslutning og takker ham for hans indsats, nytænkning og optimering, som sidste år resulterede i, at Bornholms Mosteri fik vendt et underskud til overskud.

Bestyrelsen har valgt at finde sin nye direktør, Josephine Senger Svendsen, i egne rækker.

– Josephine har været en del af Bornholms Mosteri i et år og har gjort et rigtig godt arbejde. Hun kommer med erfaring som selvstændig samt flere års erfaring inden for indkøbs- og økonomistyring og er dermed den helt rigtige profil til at føre mosteriets mange udviklingsprojekter i mål over de kommende år, fortæller Filip Lau, bestyrelsesformand, i pressemeddelelsen.

Grøn fremtid

Netop nu er mosteriet ved at få udskiftet sit mere end 20 år gamle tappeudstyr med en moderne og tidssvarende tappelinje, der kræver væsentligt lavere vand- og energiforbrug pr. produceret enhed. Det går godt i spænd med Bornholms Mosteris fokus på at blive mere bæredygtig, og det nye udstyr giver samtidig for mulighed for karbonering, og dermed et sortiment med kulsyre.

– På Bornholms Mosteri er der igangsat rigtig mange spændende tiltag, og jeg er både glad for og ydmyg over bestyrelsens tillid til mig, fortæller Josephine Senger Svendsen i pressemeddelelsen og fortsætter:

– Vi har et rigtig godt team og nogle dygtige medarbejdere, som vi i særlig grad har en forpligtigelse til at tage hånd om, og det er en vigtig motivation for mig.

 

Fakta

Bornholms Mosteri fremstiller økologisk most og saft, oplyser pressemeddelelsen og fortsætter:

– Vi skaber arbejde og rum for alle og er en social ansvarlig arbejdsplads, hvor 75 procent af vores medarbejdere normalt vil være langt fra arbejdsmarkedet.

Ejerkredsen består af Filip Lau, August Lund, Ocean Prawns A/S, Insepa A/S, Den Sociale Kapitalfond og Lars Nørby Johansen.

Den nye direktør, Josephine Senger Svendsen, er 35 år og født og opvokset i Aarhus. Hun bor i dag i Svaneke med sin mand og to børn, har en bachelor i entrepreneurship og kommer senest fra stillinger som seniorindkøber i Heimstaden samt udbuds -og indkøbskonsulent i Bornholms Regionskommune.