Ferievirksomhed fik millionresultat trods corona
Team Bornholm udlejer ferieboliger, som selskabet ikke selv ejer, blandt andet i Strandløkken i Rønne. Foto: Team Bornholm

REGNSKAB | RØNNE | GRATIS
12. JUL 2021 • 13:04
Henrik Nielsen
Journalist

Ferievirksomhed fik millionresultat trods corona

Corona betød over 2.500 mistede bookinger for A/S Team Bornholm i 2020. Alligevel steg overskuddet fra 2,2 millioner kroner i 2019 til 4,6 millioner kroner i 2020.

– Vi fokuserede i stedet på at udvikle nye ferieprodukter og nye måder at markedsføre vores feriesteder på. I kombination med vores dygtige og forandringsparate medarbejdere skabte de nye tiltag vækst fra 2019 til 2020, siger direktør Jacob Lund i en pressemeddelelse.

Sammen med sin bror, Rasmus Lund, ejer og driver han selskabet Familie Ferie Bornholm ApS og driftsselskabet A/S Team Bornholm, der udlejer ferieboliger.

Familie Ferie Bornholm ApS fik et overskud på 17,3 millioner kroner efter skat i 2020. Det er et fald i forhold til 2019, hvor overskuddet var 25,8 millioner kroner.

Rasmus Lund fortæller, at regnskabet for 2019 indeholdt nogle store engangsindtægter, hvilket Familie Ferie Bornholm ikke har haft i 2020.

Med til at skabe liv

I pressemeddelelsen forklarer brødrene Lund, at det ikke kun er til gavn for Team Bornholm, når selskabet har et godt resultat.

– Vi ejer ikke selv de ferieboliger, som vi udlejer. Når vores indtjening stiger, betyder det derfor, at ejerne af ferieboligerne har haft en endnu større vækst i deres indtjening, forklarer Rasmus Lund.

Sidste år havde Team Bornholm over 250.000 gæsteovernatninger. Ifølge pressemeddelelsen bruger en gennemsnitlig feriegæst 800 kroner per feriedøgn. I så fald bidrager 250.000 gæsteovernatninger med 200 millioner kroner til Bornholm.

– Den omsætning skaber grundlaget for mange bornholmske arbejdspladser. Vi er stolte over, at vi sammen med øens andre turismevirksomheder er med til at skabe liv på Bornholm. Uden turismen havde Bornholm ikke kunnet have det store udbud af butikker, restauranter og kulturoplevelser, som vi har i dag, siger Jacob Lund.

Tabte arbejdspladser

Han mener, at turismen kan skabe endnu flere arbejdspladser på Bornholm, men det forudsætter en forøgelse af færgekapaciteten:

– Både bornholmere og turister oplever mange udsolgte færgeafgange, og det betyder tabte arbejdspladser, ligesom det selvfølgelig også er irriterende, at vi lokale ikke kan komme til og fra Bornholm, når vi ønsker det.

Jacob Lund roser Bornholmslinjen for at sejle mest muligt, men uden opbakning fra partierne bag færgeforliget bliver kapaciteten ikke optimeret.

– Jeg håber derfor, at såvel vores kommunale som folketingspolitikere vil være med til at forbedre færgetrafikken, siger Jacob Lund.



Rubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Indryk rubrikannonce

Flere nyheder