DAT køber tre ekstra fly

DAT køber tre ekstra fly
DAT har købt tre fly af typen Embraer 195, som måske skal lejes ud. Foto: DAT
NYHED | 2. JUL 2022 • 10:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
2. JUL 2022 • 10:30

Flyselskabet har købt tre fly, som det overvejer at leje ud, enten uden eller med besætning.


Siden Great Dane Airlines indstillede driften i efteråret 2021, har tre fly af typen Embraer 195 været parkeret på jorden. Nu har flyselskabet DAT overtaget de knap 15 år gamle fly, som vil komme i drift i løbet af få måneder.

– Eigild og jeg var enige om, at det var synd, at så fine fly skulle stå på rampen i Billund og kede sig. Vi har så fundet sammen om en super løsning, der bringer flyene tilbage i drift. Vi skal have flyene i gang igen, og så ser vi, om de skal blive hos os i DAT, eller om de skal på nye eventyr i andre selskaber, siger administrerende direktør Jesper Rungholm i DAT i en pressemeddelelse.

Eigild er Eigild Christensen, som via SEBC Aviation Leasing har ejet flyene indtil nu.

Flyene har plads til 118 passagerer og har et brændstofforbrug, der giver en god driftsøkonomi på ruter op til to-tre timer, fremgår det.

– Vi kender flytypen ganske godt via vores engagement i Norra og tror på, at typen er særdeles attraktiv, enten som lease-fly eller med besætning som wet lease. DAT er et selskab, der altid er på udkig efter nye muligheder, og med disse tre fly ser vi bestemt en chance for at kunne agere på et område i god vækst, siger Jesper Rungholm.

Wet lease er en aftale, hvor et luftfartsselskab lejer et fly inklusive besætning hos et andet luftfartsselskab.