DAT giver overskud for 19. år i træk

DAT giver overskud for 19. år i træk
DAT vil passere 600 ansatte i juni. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 6. MAJ 2022 • 14:51
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
6. MAJ 2022 • 14:51

Sidste år krævede det dog to flysalg igen at få overskud i DAT A/S, der flyver til og fra Bornholm.

 

Flyselskabet DAT opnåede sidste år kun det halve af den omsætning, som selskabet havde i 2018 og 2019, de to sidste år før corona brød ud. Selskabet bag Bornholm-Kastrup ruten og 19 andre regionale ruter omsatte for 573 millioner kroner.

Det oplyser DAT efter netop at have aflagt årsregnskab for DAT Holding A/S, ejerselskabet bag blandt andre DAT A/S. DAT oplyser, at regnskabet er selskabets nittende i træk med overskud, og DAT råder nu over en egenkapital på knapt 177 millioner kroner.

Regnskabet for DAT A/S, i selskabet bag flyruten mellem Bornholm og Kastrup, viser et overskud på lige over 22 millioner kroner. Overskuddet skyldes to flysalg, oplyser DAT, der kalder det "lidt usædvanligt".

"Uden de to flyhandler ville resultatet have været svagt negativt", oplyser DAT desuden om sit driftsselskab DAT A/S' resultat for sidste år.

– Det vil nok være rigtigt at sige, at 2021 viste sig som en flyvetur med masser af turbulens. Under hele covid-forløbet har vi måttet navigere med bind for øjnene, så det er med stor tilfredshed, at jeg kan konstatere, at vi er landet i ét stykke, siger DAT's administrererende direktør Jesper Rungholm.

DAT oplyser samtidig, at selskabet vil passere 600 ansatte i juni. DAT føjede i april en ny rute mellem Tromsø og Lakselv i det nordlige Norge til sine nu i alt 20 indenrigsruter mellem Norge i Norge og Italien i syd.