Når Fødevarestyrelsen giver Danish Crown en bøde på 30.000 kroner, er det fordi man gentagne gange har set samme fejl, hvilket gør, at man ikke længere kan nøjes med at give en bemærkning, indskærpelse eller andet.
Ifølge Lajos Zoltan Muzs anvender man i slagteribranchen et eskalerende sanktioneringssystem, hvor man tyr til mere alvorlige sanktioner, hvis tidligere bemærkninger og fejl ikke er blevet rettet. I dette tilfælde er man altså nået til bødeniveau.
Seneste kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen fortæller, at Danish Crown i Rønne har rettet op på fejlen.
– Der er kommet styr på den her forurening af kød. Vi laver 50 tilsyn på en måned, hvor der er én eller allerhøjst få bemærkninger. Så langt det meste er i top. Det er en fin virksomhed, men hændelige uheld eller fejl er svære at undgå, når produktionen er så stor. Sammenholdt med antal tilsyn, er vores bemærkninger meget få, siger Lajos Zoltan Muzs.