Danish Crown i Rønne får stor bøde af Fødevarestyrelsen

Slagteriet skal altid lave op til lovkravene, men realiteten er, at det hænder, at der sker fejl, siger Lajos Zoltan Muzs fra kødkontrollen på slagteriet i Rønne. Arkivfoto: Berit Hvassum
Et kontrolbesøg i december måned udløste en bøde på 30.000 kroner til slagteriet Danish Crown i Rønne. Det skete efter at Fødevarestyrelsen gentagne gange havde observeret fejl i hygiejnen under produktion af kød.
I kontrolrapporten optræder overtrædelsen som en fejl i SSOP-procedurer. Det er et amerikansk begreb, som man følger i Fødevarestyrelsen. Det gør de, fordi Danish Crown er autoriseret i USA, og en amerikansk autorisation kræver blandt andet ekstra tilsyn i produktionen, forklarer Lajos Zoltan Muzs, der er dyrlæge og sektionsleder i kødkontrollen hos Danish Crown i Rønne.
Vil du have nyheder uden begrænsning? Indbetaler - jeg som giver et abonnement væk er: |