Bryghus har fundet Jan Pauls afløser

Bryghus har fundet Jan Pauls afløser
Peter Schrøder tiltræder som ny ledende brygmester hos Svaneke Bryghus den 1. oktober. Eget foto
NOTITS | 14. AUG 2023 • 12:43
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
14. AUG 2023 • 12:43

1. oktober begynder Peter Schrøder som ledende brygmester hos Svaneke Bryghus. Han har arbejdet i branchen i mange år.

Svaneke Bryghus har fundet afløseren for navnkundige Jan Paul. Peter Schrøder hedder den nye ledende brygmester, som har brygget øl for flere danske bryggerier, senest som brygmester hos Skanderborg Bryghus. I de seneste år har han også arbejdet intenst med økologi og bæredygtig omstilling.

– Jeg glæder mig rigtig meget til at starte hos Svaneke Bryghus. Det virker som en attraktiv arbejdsplads, og på mange måder ligger mit valg lige til højrebenet, da særligt Svanekes økologiske og bæredygtige profil bliver spændende at videreføre. Jeg betragter på mange måder Jan Paul som en af mine læremestre, og det er derfor også noget helt særligt at skulle løfte alt det, han har opbygget for Svaneke Bryghus, siger Peter Schrøder i en pressemeddelelse.

Han tiltræder stillingen 1. oktober, og samtidig vil han og hans italienske kæreste gøre Bornholm til deres nye hjem.

Sundt med nye øjne

Peter Schrøder er 41 år, halvt dansk og halvt colombiansk og har boet i både USA og Colombia i løbet af sin karriere. Han er uddannet diplombrygger suppleret med en brygmesteruddannelse fra Tyskland og har en omfattende viden om den danske ølbranche. Tidligere har han brygget for Thisted Bryghus, Bryggeriet Vestfyen, Indslev Bryggeri, Bryggeri Flakhaven og altså Skanderborg Bryghus.

Svaneke Bryghus ser frem til at byde Peter Schrøder velkommen som en integreret del af et dedikerede hold og er begejstret for de nye perspektiver og ideer, han vil bringe med.

– På Svaneke Bryghus ser vi rigtig meget frem til det nye samarbejde. Peter skal sammen med resten af vores bryggerteam fortsætte og videreudvikle vores øl, som Jan Paul har skabt igennem sine 18 år på bryggeriet, og jeg er sikker på, at det også bliver sundt og fornyende at få nye øjne på vores øl, siger administrerende direktør Steen Jespersen i pressemeddelelsen.