Bro bygget på rekordtid

Målet var at bygge en bro på fem timer, og det lykkedes. Video: Jesper Dollerup Merved
NYHED | ABONNENT | 16. JUN 2022 • 17:13
NYHED | ABONNENT
16. JUN 2022 • 17:13

Fem tømrerlærlinge kom i mål før tidsplanen, da de byggede bro over indsejlngen til Kampeløkken Havn på Folkemødets første dag.

 

Verdens vildeste brobyggere kom til Folkemødet med en ambition om at bygge en bro på fem timer i Kampeløkken havn. Og selv om det er kamp mod tiden, så regner de unge håndværkere fra Verdens Vildeste Brobyggere at blive færdige inden deadline klokken 17.

Verdens Vildeste Brobyggere er et erhvervsuddannelsesprojekt, og idémanden bag projektet har tidligere sagt til Tidende, at formålet med opvisningen på Folkemødet er at vise, hvor langt man i praksis kan nå med faglige færdigheder og samarbejde.

– Det går efter planen, nikker Benjamin Andersen lidt i fem. Han er ingeniørstuderende og står for beregningerne sammen med sin studiekammerat Andreas Hänel.

På broen er fem håndværkere i gang med skruer og bor. De mangler blandt andet at sætte de to limtræsbuer op, samt ballyster – stængerne mellem broen og gelænderet – og wire.

Der er to grunde til, at der skal buer på den lille bro, som skal forbinde de to moler på hver side af  indsejlingen til den lille jollehavn mellem havnen i Allinge og Cirkuspladsen.

– Det er dels af sikkerhedshensyn, men også fordi vores beregninger har vist, at buerne faktisk tager lidt af vægten, siger Benjamin Andersen.

Klokken 16.38 er broen klar til passage, og der uddeles high fives på buen. Fem timers hårdt arbejde, og fem tømrerlærlinge har bevist i praksis, at der fortsat er brug for håndens arbejde i det 21. århundrede.

Klokken 16.38 var broen klar til passage. Foto: Jesper Dollerup Merved