Almeborg: Cykeljoke startede salget til Jensen

Almeborg: Cykeljoke startede salget til Jensen
Michael Almeborg sælger Ole Almeborg A/S til Jensen-Group. Medarbejderne i Hasle følger med, men selv har han sidste arbejdsdag onsdag. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 12. OKT 2023 • 09:25
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
12. OKT 2023 • 09:25

Jensen Denmark køber Ole Almeborg A/S. Processen har taget tre-fire måneder, fortæller Michael Almeborg.

Det startede som en joke mellem cykelkammerater, indtil der onsdag aften blev skrevet under på en aftale om, at Jensen-Group køber Ole Almeborg A/S og overtager Hasle-virksomheden den 16. oktober.

– Jeg cykler med Morten Rask, som er direktør i Jensen Denmark, en gang om ugen. Han begyndte at snakke om, at de skulle udvide. Jeg sagde til ham, at der ligger en fantastisk fabrik i Hasle med medarbejdere, hvor man får det hele – i stedet for at man skal bygge til. Det jokede vi lidt med en gang imellem. Pludselig en dag ringede de og spurgte, om jeg mente det alvorligt. Så måtte jeg lige tænke mig om en ekstra gang, siger Michael Almeborg til Tidende.

De reelle forhandlinger har været i gang i tre-fire måneder, fortæller han, og aftalen blev skrevet under onsdag aften klokken 23.30.

– Jensen Group har købt Ole Almeborg A/S, altså cvr’et, så alle de gode medarbejdere følger med, hvis de har lyst. Det er en overdragelse, kan man sige, lyder det fra Michael Almeborg.

Der er flere grunde til, at han vælger at sælge den virksomhed, som bærer familienavnet, og som hans far grundlagde.

– Jeg fik et godt tilbud, og jeg så på min dåbsattest, at jeg ikke er 25 år længere. Jeg tænkte over, hvad chancerne er, for at jeg får sådan et tilbud i de kommende år, og dem vurderede jeg til at være begrænsede. I og med at hverken min datter eller min søn arbejder den vej, tænkte jeg, at jeg skulle slå til, så det gjorde jeg, siger Michael Almeborg.

Sidste arbejdsdag

At medarbejderne i Ole Almeborg A/S følger med over i Jensen Denmark, er en sandhed med en enkelt undtagelse. Michael Almeborg har reelt sidste arbejdsdag i virksomheden i dag.

– Jeg er sådan indrettet, at jeg kan bedst lide at sidde for bordenden og bestemme, og jeg fandt ud af, at det kunne jeg ikke det næste sted. Det har jeg det helt fint med. Jeg hjælper dem i den udstrækning, de har behov for det. Hvis de har behov for min hjælp, ringer de, og så finder vi ud af det, siger han.

Hvad fremtiden bringer for ham, har han ikke noget konkret bud på:

– Jeg skal hjem og sove i et par uger, tror jeg. Det har været en spændende proces, og lige nu er jeg lidt træt. Derudover har jeg ikke nogen plan.

Selvom Michael Almeborg sælger en familievirksomhed, er han ikke vemodig. Han har ikke ønsket at præge sine børn, så han glæder sig i stedet over, at det er lykkedes at finde en bornholmsk køber.

– Selvfølgelig er det her, at hele min fars historie er startet, så på den måde er det måske lidt vemodigt, men man må også se indad og sige, at det er fantastisk, at der kommer andre til. Fantastisk er det, at det kan blive på bornholmske hænder, og at man kan bevare arbejdspladserne på Bornholm. Det har været alfa og omega for mig at se, om jeg kunne ramme nogen på Bornholm, som ville beholde medarbejderne og arbejdspladserne på Bornholm. Så ville jeg være rigtig glad, og det er jeg også, siger Michael Almeborg.