Manglende prioritering af Rønne

Manglende prioritering af Rønne
Store Torv i Rønne. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
SYNSPUNKT | ABONNENT | 26. NOV 2022 • 06:17
Af:
Suzanne Ringsted
medlem Grønne Rønne
Nørrekås Venner
bestyrelsen for Rønne Byforening
Fiskerbakken 9
Rønne
SYNSPUNKT | ABONNENT
26. NOV 2022 • 06:17

En indbydende 'hovedstad' medvirker som trækplaster på nye borgere – skattebetalere – ovrefra.

 

Kære kommunalbestyrelse.

Lige nu går der alle mulige rygter med hensyn til det videre arbejde med den strategiske udviklingsplan for Rønne: bymidten/Store Torv, Dams Gård og Nørrekås. En plan som er vedtaget af den forrige kommunalbestyrelse. Søren Møller Christensen, som var en af hovedkræfterne bag arbejdet og derfor har grundig indsigt i det, stopper i kommunen for i anden sammenhæng at arbejde videre med planer for det gamle elværk. Godt for elværket – skidt for Rønne.

Rygterne går på, at det videre arbejde med planen nedprioriteres – måske ligefrem sættes på pause. Det må og kan ikke ske! Vi er rigtig mange rønneboer, som i forskelligt regi i en årrække har været og stadig er involveret i arbejdet med den nødvendige udvikling af Rønne. Vi har deltaget i mange borgermøder, infomøder og møder mellem Bornholms Regionskommunes tovholdere og vores enkelte foreninger og borgergrupper. Det er at gøre grin med os og vores arbejde, hvis der sættes prop i det videre arbejde med udviklingen af Rønne ved for eksempel at fyre relevante medarbejdere (jævnfør budgetforliget), vente med vigtige beslutninger om Dams Gård, ved at undlade at støtte en vigtig musikscene på Store Torv, og glemme Nørrekås.

Kommunen fattes midler – nuvel, men en indbydende 'hovedstad' medvirker som trækplaster på nye borgere – skattebetalere – ovrefra og vil betyde bedre fordeling af sommerens turister på attraktive områder samt ikke mindst glæde byens og resten af øens borgere.

Kom nu, kære kommunalbestyrelse, meld ud: holder rygterne og frygten? Hvad vil I med planen? Nye medlemmer opfordres selvfølgelig til at læse planen og lade jer inspirere.