Leder: Pas på politikerne

Leder: Pas på politikerne
LEDER | ABONNENT | 18. JUN 2022 • 05:30
LEDER | ABONNENT
18. JUN 2022 • 05:30

Folkemødet kan ikke leve uden politikere. Derfor skal vi tage det alvorligt, når flere af dem beretter om at holde sig væk på grund af for dyr overnatning.

 

Udbud og efterspørgsel. Det er simpelt at sige og altid svært helt at forstå. Men når mange tusinde vellønnede mennesker ansat af velhavende organisationer alle sammen gerne vil bo i den samme herlige bornholmske by Allinge under Folkemødet, så går priserne naturligvis op.

Der er det samme antal byhuse, sommerhuse og hotelværelser i byen, som der plejer. Men efterspørgslen stiger, og så går prisen op. Torsdag kunne dagbladet Politiken berette, at flere politikere nu bliver hjemme eller nøjes med en kort flyvetur frem og tilbage, fordi udgiften til overnatning er for stor.

 

Det er ikke en menneskeret at kunne spadsere til hovedscenen og Allinge Havn.

 

20.000 kroner for en enkelt nat i et byhus i Allinge kan prisen lyde på. Hvis en politiker skal betale så meget af egen lomme, så skal der suges mange stemmer hjem, for at det giver mening. Men langt mindre kan også gøre det, og som vores miniinterview i Tidende visere blandt flere gæster, kan man let leje et helt sommerhus i folkemødeugen for cirka 5.000 kroner, hvis man er ude i god tid. Det burde også politikere kunne være, hvis de gerne vil være med.

Det bør være en menneskeret at kunne komme til folkemøde. Men det er ikke en menneskeret at kunne spadsere til hovedscenen og Allinge Havn.

Foreningen Folkemødet og Bornholms Regionskommune skal være opmærksomme på, at hvis politikerne boykotter vores demokratifest, så er der ingen fest. Resten af interessenterne kommer for at være sammen med dem. Derfor må vi tænke på, hvordan vi kan skabe gode rammer for overnattende politikere. Ligesom Tuborgfondet i år har hjulpet de unge til at overnatte på Bornholm med pakketilbud og lejrliv, så vil det klæde os at gøre det en smule lettere for de udgiftsbevidste politikere at være med.

Fondstøtte kunne være en mulighed. Hvem vil ikke gerne hjælpe demokratiet og de politiske talerør på vej? Flere camps, overnatningscontainere, krydstogtskibe, campingspladser eller andet tag over hovedet må være til at hitte på. Med de høje Allinge-priser kan erhvervslivet også få lyst til at skabe flere senge i Allinge og omegn.

Pas på politikerne i Allinge. Dem har vi brug for.