Kaas: Hvor har I parkeret hjernen?

Kaas: Hvor har I parkeret hjernen?
LEDER | 15. OKT 2024 • 05:30
Tommy Kaas
Redaktør
LEDER
15. OKT 2024 • 05:30

Lad os i fællesskab forsøge at undgå kaos som det, der udspillede sig på Rønne Havns parkeringsplads i weekenden.


I weekenden oplevede folk, der havde været ovre, at komme hjem til Bornholm for at finde deres bil parkeret inde mellem andre biler på den store, hullede grusparkeringsplads ved Remisevej på Rønne Havn.

Det resulterede i en strøm af henvendelser til Bornholms Politi, som kunne konstatere, at kaos var brudt ud på området, og derfor måtte tilkalde forstærkning for at få biler fjernet fra p-pladsen.

Det kan godt være, at Bornholmslinjens større færger og det igangværende, såkaldte trafikspring har øget presset på parkeringspladser.

Det kan også være, at Rønne Havn ikke har været dygtig nok til at sørge for ordentlige forhold for folk, der ankommer til havnen i bil, og derfor skal have den stående i et stykke tid, mens de er væk.


Men det retfærdiggør på ingen måde, at man lægger hjernen i handskerummet og parkerer fuldstændig hulter til bulter, så ens medtrafikanter ikke kan komme væk fra parkeringspladsen, når de kommer hjem til øen.

Det er komplet tankeløst som bilist at parkere, så det er til unødige gener for andre. Det skaber jo ikke bare frustration hos dem, der har stillet bilen i troen på, at de kan komme hurtigt ud igen; Det er klare regelbrud, som koster tid og penge – for dem, der helt uforvarende bliver ramt, og for samfundet.

Men igen: Selvfølgelig er det lettest at parkere ordentligt, hvis der er ordentlige forhold for netop parkering. På den baggrund må man jo bare opfordre til, at det går hurtigt med at føre den hullede, nogle gange mudrede parkeringsplads up to date – måske endda udvide arealet og indføre båse! – så vi får skabt bedre betingelser for disciplinen parkering med omtanke.

Kaos som det, vi så i denne weekend, kan vi jo ikke være tjent med.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT