Anita Bay: Enhedslisten har bare gjort, hvad vælgerne kunne forvente

Anita Bay: Enhedslisten har bare gjort, hvad vælgerne kunne forvente
Morten Riis, Helle Munk Ravnborg og resten af Enhedslisten ville stå for et vælgersvigt af rang, hvis de ikke brugte deres opbakning til at få gennemført deres politik, skriver Anita Bay. Foto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 17. SEP 2022 • 05:30
Af:
Anita Bay
NYHED | ABONNENT
17. SEP 2022 • 05:30

Ganske vist er det et år siden, der var kommunalvalg, men det er som om der skulle en budgetaftale mellem Enhedslisten, Venstre og Socialdemokratiet til, for at der indfandt sig en erkendelse af, at kommunalbestyrelsens sammensætning ser noget anderledes ud, end den plejede at gøre. Ja, faktisk halter erkendelsen stadig bagefter, hvis man skal dømme ud fra reaktionerne på budgetaftalen for næste år.

Så lad os genopfriske, at Enhedslisten blev kommunalbestyrelsens suverænt største parti med næsten 25 procent af stemmerne og 7 ud af 23 pladser i kommunalbestyrelsen. Med den opbakning ville det være et vælgersvigt af rang, hvis ikke man udnyttede den styrkeposition til at gennemføre sin politik. Og hvornår gør man det bedst? Det gør man selvfølgelig, når beslutningerne om, hvor der skal spares og hvor der skal investeres træffes – altså ved budgetforhandlingerne.

Vil du have nyheder uden begrænsning?
- Få fuld adgang til Tidende.dkFørste måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her
Opret konto

Indbetaler - jeg som giver et abonnement væk er: