Winni: Sådan har jeg det i dag

Winni: Sådan har jeg det i dag
Winni Grosbøll fortæller, at hun ikke savner at være en del af bornholmsk politik, men at hun lige i dag godt kan savne at opleve selve afviklingen af valget. Arkivfoto: Jacob Jepsen.
INTERVIEW | BORNHOLM | ABONNENT | 16. NOV 2021 • 14:38
INTERVIEW | BORNHOLM | ABONNENT
16. NOV 2021 • 14:38

Bornholms tidligere borgmester har i dag en helt almindelig arbejdsdag i København langt væk fra det bornholmske valg. Beslutningen om at forlade politik har hun ikke fortrudt, men lige i dag er der alligevel noget ved valget, hun savner.

Mens kommunalvalget fylder stortset alt på diverse medier og for de politiske partier i dag, så er det også bare en helt almindelig arbejdsdag for rigtig mange mennesker. En af dem er Bornholms tidligere borgmester Winni Grosbøll.

Efter mange år i bornholmsk politik er dagen i dag usædvanligt stille, fortæller hun.

- Det er klart, at det er en lidt speciel situation og en meget anderledes dag, end det har været de sidste mange år. Jeg har været politisk aktiv, siden jeg var 16, og jeg har været valgtilforordnet og opstillet selv, så det er mange år siden, jeg ikke har været del af en valgdag som i dag.

Savner at opleve valgdagen

Winni Grosbøll fortæller, at hun ikke savner at være en del af Bornholms politik, men at der alligevel er noget ved dagen i dag, som hun savner.

– Jeg savner ikke at være borgmester, men jeg kan godt mærke, at jeg lige præcis i dag savner at være ude og hilse på alle de folk, der får valghandlingen til at lykkes. De valgtilforordnede og de ansatte i kommunen, som gør en stor indsats i dag. Så hele det med at afvikle et valg, det savner jeg at opleve, og jeg sender en stor hilsen til dem, der står for det i dag, siger hun.

Selv benyttede Winni Grosbøll sig af muligheden for at brevstemme i år, da hun først er hjemme på Bornholm i aften, når valgstederne lukker.

Det ser broget ud

Socialdemokratiet på Bornholm står til en større tilbagegang i de seneste meningsmålinger, og Bornholms Tidende har derfor spurgt, hvad Winni Grosbøll mener om den situation, hendes gamle parti står i.

Hun vil ikke komme med en politisk kommentar, men betragter situationen som almindelig borger, understreger hun.

– Jeg tænker, som alle andre bornholmere sikkert gør, at det ser spændende ud. Det ser broget ud. Så det følger jeg i spænding som alle andre. Og så håber jeg jo bare, at de bornholmske politikere tænker på, at der efter valgdagen og konstitueringen også er fire år, hvor man skal arbejde for Bornholms udvikling i fællesskab. Det håber jeg, at man kan gøre fredsommeligt og i mindelighed, for Bornholm har godt af at have et stabilt politisk system, siger hun.

Hatten af for kandidaterne

Selv fik Winni Grosbøll 5447 personlige stemmer ved sidste kommunalvalg.

Den tidligere borgmester har ikke et bud på, hvem de stemmer går til denne gang.

– Nej, det må være op til en politisk kommentator at gætte på. Der ligger da en stor portion stemmer der, men hvor de lander, har jeg ikke et bud på. Der er jo mange vandringer, siger hun.

Selv er Winni Grosbøll glad for at have forladt bornholmsk politik, og hun vil gerne anerkende dem, der påtager sig opgaven nu.

– Jeg har haft 11 gode år som borgmester, og 15 gode år i kommunalbestyrelsen, så jeg har haft min tid i bornholmsk politik. Beslutningen om at forlade posten som borgmester var meget velovervejet, og jeg ønsker den nye kommunalbestyrelse held og lykke. Jeg tager hatten af for alle dem, der stiller op og påtager sig opgaven. Det er til tider en utaknemlig post, så jeg synes, at vi på en valgdag som i dag skal huske på, at dem, der stiller op, stiller sig til rådighed for det bornholmske samfund, og det skal vi være glade for, siger hun.