Virtuel ekskursion til Esbjerg skaber optimisme

Virtuel ekskursion til Esbjerg skaber optimisme
Der er gode mulighed for at skabe samarbejde mellem bornholmske og esbjergensiske virksomheder inden for offshore-industrien, forlyder det. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| 15. APR 2021 • 09:29
Henrik Nielsen
Journalist

15. APR 2021 • 09:29

ERHVERV

Bornholm kan lære noget af Esbjerg. Det er konklusionen, efter bestyrelserne for Erhvervshus Hovedstadens filial på Bornholm og Business Center Bornholm samt medlemmer af regionskommunens økonomi-, erhvervs- og planudvalg har været på virtuel ekskursion til Esbjerg.

Den vestjyske by har mange års erfaring på offshore-området, og det kan komme Bornholm til gode i arbejdet med at blive center for offshore-vindenergi i Østersøen. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Fordelt på to halve dage hørte deltagerne i den virtuelle ekskursion om alt fra følgeindustrier, erhvervsvækst og iværksætteri over jobskabelse, energipolitik og tiltrækning af investorer til opkvalificering af arbejdskraft, beredskab i forhold til myndighedsbetjening og energiø.

– Det har været to intensive og spændende dage, hvor vi har lyttet og lært af Esbjerg, fået inspiration og vigtig viden. Vi er om muligt endnu mere optimistiske og entusiastiske efter ekskursionen og de opløftende og inspirerende informationer, vi har fået af Esbjerg.

– De esbjergensiske virksomheder ser med interesse på Bornholm, og der er gode muligheder for at etablere yderligere samarbejde, siger bestyrelsesformand Karen Bladt fra Business Center Bornholm i pressemeddelelsen.

Borgmester Thomas Thors hæftede sig især ved, at der er fordele ved, at konkurrenter samarbejder.

– Det, jeg specielt bed mærke i, var udtalelser fra virksomhederne på Esbjerg Havn om, at selvom de på mange måder var konkurrenter, havde de lagt vægt på at samarbejde internt, på at professionalisere deres virksomheder og på at tænke i internationale aftaler.

– Det, jeg også lærte, var, at vi skal åbne for, at udenøs virksomheder inden for offshore skal kunne finde fodfæste her på øen for derigennem at understøtte det bornholmske erhvervsliv i vindeventyret, siger han i pressemeddelelsen.