Villumsens verden: Aprilsvar

Villumsens verden: Aprilsvar
Tegning: Jørn Villumsen
| 10. APR 2021 • 18:48

10. APR 2021 • 18:48

VILLUMSENS VERDEN

Som skrevet står:

Aprilsvejr er ikke til at stole på, hver dag hun tager en ny kjole på.

April anno 2021 har indtil nu til fulde levet op til det velkendte mundheld, som så præcist beskriver denne måneds iboende bristefærdighed af forskellige vejrtyper, og det oplevede også landets statsminister, Mette Frederiksen, da hun den 5. april besøgte solskins... øh, Bornholm for at markere, at det var 75-året for de sovjetiske troppers afrejse, efter at de havde hængt ud i cirka 11 måneder oven på afslutningen af Anden Verdenskrig.

Uha, hun har da vidst ikke iklædt sig tøj til situationen, var vi nok mange der tænkte, da hun spankulerede ud i snefoget for med ansigtet lagt i de rette folder blandt andet at nedlægge en krans. Men pludselig kunne man da også konstatere, at en eller anden behjertet sjæl havde fremtryllet et fint halstørklæde, som kunne bidrage til at holde kulden stangen.

Vi diskuterer stadig hele situationen om den russiske tilstedeværelse, og om det officielle Danmark nu også gjorde nok for solskins... denne landets østligste ø i Østersøen, men netop denne aprildag fik bornholmerne da en slags svar fra statsministeren:

Jo, hun kerer sig skam om både solskins... om både øen og bornholmerne.

Hele landet er da også i forbindelse med jubilæet blevet bombarderet med informationer i diverse medier om det bornholmske drama ved slutningen af Anden Verdenskrig, og det er i sig selv glædeligt, at rigtig mange danskere må formodes at være blevet klogere på dette stykke danmarkshistorie.

På DR 1 sendte man om aftenen live fra Bornholm, og med denne udsendelse og diverse andre transmissioner in mente, er danskerne altså blevet klogere på både efterkrigsdramaet og det faktum, at Bornholmer er andet og mere end ... en solskinsø.

Klik på billedet for at se det i en større udgave

Tegning: Jørn Villumsen