Vil du klippes eller til massør, må testen højest være 72 timer gammel

Vil du klippes eller til massør, må testen højest være 72 timer gammel
Arkivfoto
| 24. FEB 2021 • 11:31
Af:
Ritzau

24. FEB 2021 • 11:31

GENÅBNING

Regeringen, SF, Enhedslisten og Radikale Venstre er onsdag nået til enighed efter drøftelser om en række lempelser af coronarestriktionerne.

Drøftelserne begyndte tirsdag med udgangspunkt i en indstilling fra en ekspertgruppe bestående af sundhedsmyndigheder og eksterne eksperter, den såkaldte Indsatsgruppe.

På Bornholm bliver genåbningen mest omfattende. 

Her gælder det specifikt at:

* Grundskoler, efterskoler og klubtilbud genåbnes for alle elever. Der vil blive særligt testtilbud med mere skånsomme testtyper.

* Alle øvrige uddannelser – både ungdoms- og voksenuddannelser – genåbnes. Herunder videregående uddannelser og højskoler. Her vil der være krav om to test om ugen.

* Liberale serviceerhverv genåbner med krav om mundbind og dokumentation for en negativ test, der er højest 72 timer gammel.

* Forsamlingsforbuddet hæves fra fem til ti personer.

Alle andre coronarestriktioner forlænges til 5. april.

For hele landet gælder

Udvalgsvarebutikker, såsom tøj- og møbelbutikker, op til 5.000 kvadratmeter kan genåbnes med skærpede afstandskrav fra 1. marts. Dog ikke butikker placeret i storcentre.

Større butikker kan også åbne for et begrænset antal kunder. Men det kræver en godkendelse fra sundhedsmyndighederne.

Desuden kan udendørs kulturinstitutioner genåbnes med krav om en negativ test, der er højest 72 timer gamle.

Forsamlingsforbuddet for udendørs idræts- og foreningsaktiviteter i organiseret regi hæves fra 5 til 25 personer. Indsatsgruppens indstilling var, at loftet hæves til 20 personer.

Det fremgår af aftalen for den gradvise genåbning af samfundet. Aftalen er indgået mellem regeringen og dens støttepartier. Altså De Radikale, SF og Enhedslisten.

– Vi har en forståelse med et flertal i Folketinget om en genåbning, som stiller sig meget tæt op af det fundament, som eksperterne har givet, siger justitsminister Nick Hækkerup (S) onsdag formiddag på et doorstep om aftalen.

Han henviser til de anbefalinger, som en ekspertgruppe har afleveret til Folketingets partier.

– Det betyder, at der kan åbnes for en stor del af detailhandlen, for det udendørs kulturliv og for udendørs idræts- og fritidsinteresser med et forsamlingsloft på 25 personer, siger Hækkerup.