Velkommen til Bornholm – var det noget med et job?

Velkommen til Bornholm – var det noget med et job?
Virksomhedskonsulent Niels-Jørn Munch og hans kolleger har især udkig efter potentielle tilflyttere. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 17. JUN 2021 • 15:12
| ABONNENT
17. JUN 2021 • 15:12

FOLKEMØDE

Jobcenter Bornholm er markant til stede med en håndfuld medarbejdere på Folkemødet i Allinge, nærmere bestemt i den sydlige ende af havnen ved Havnegade.

Det er tredje gang, centret på den måde er aktiv deltager i demokratifestivalen, oplyser virksomhedskonsulent Niels-Jørn Munch.

– Vi synes, det er en glimrende mulighed for at komme ud at fortælle om alle de gode jobmuligheder, der er her på Bornholm, og se, om vi ikke af den vej kan lokke nogen til at flytte hertil, siger han.

I tænker bevidst på, at I især skal have kontakt til tilrejsende?

– Helt sikkert. Det primære formål er jo netop at præsentere jobmulighederne for eventuelle tilflyttere. Men bornholmere er naturligvis også velkomne til at kigge forbi og se, hvad er af ledige stillinger. Vi har omkring 180 stillinger med, og det er inden for alle mulige forskellige brancher.

Har I kontakt til tilflytterguiden Rune Holm i den her forbindelse?

– Ja, jobcentrets virksomhedsservice og tilflytterservice ved Rune Holm arbejder tæt sammen, og vi har også Merete Verner Krogh fra Borgerservice, som vi har et tæt samarbejde med. Vi vil gerne arbejde som en enhed, der støtter op om målet om, at vi bliver 42.000 borgere på Bornholm i 2028, siger Niels-Jørn Munch.

I har næppe haft det store rend endnu her torsdag formiddag, men hvordan har interessen for jeres budskab været de tidligere år?

– Den har været stor, og folk bliver overraskede over de mange forskellige jobmuligheder, der er på Bornholm. Mange tror måske, det kun er turismen, der mangler hænder, men vi har jo ledige job inden for mange andre brancher også – uanset om vi snakker produktion, hospital, butikker, administrativt arbejde eller andet, siger virksomhedskonsulenten.