Udenlandsk kapitalfond køber Bornfiber
En engelsk kapitalfond bliver ny majoritetsejer i Bornfiber. Fonden køber 85 procent af aktierne. Arkivfoto: Berit Hvassum

20. JAN 2021 • 07:55 • AF HENRIK NIELSEN • GRATIS

Udenlandsk kapitalfond køber Bornfiber

ERHVERV

En engelsk kapitalfond køber 85 procent af aktierne i Bornfiber af Zibra A/S, der beholder de resterende 15 procent af aktierne. Aftalen forventes lukket i første kvartal, og parterne ønsker ikke at offentliggøre de nærmere detaljer om aftalen. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Det drejer sig om den engelske kapitalfond Icon Infrastructure, der ifølge pressemeddelelsen er specialiseret i infrastruktur. Fonden har en formue på 1,9 milliarder amerikanske dollar, og den køber efter sigende Bornfiber for at understøtte fremtidig vækst og ekspansion.

– Det er mig en stor glæde, at vi har sikret os en så professionel og erfaren partner som Icon Infrastructure, som majoritetsejer af Bornfiber. Med deres tværeuropæiske kompetencer, fokus på infrastruktur og betydelige finansielle kapacitet er Icon Infrastructure den helt rette partner til at løfte Bornfiber til det næste niveau på Bornholm og samtidig skabe nye muligheder for ekspansion til resten af Danmark sammen med Bornfiber og Zibra, siger Christian Holm Christensen, bestyrelsesformand for Bornfiber og administrerende direktør for Zibra, i pressemeddelelsen.

Første investering i Danmark

Bornfiber udbyder telekommunikation og leverer fiberløsninger til tv og internet her på øen. Virksomheden har i dag en tredjedel af det samlede private bredbåndsmarked på Bornholm.

– Vi er meget begejstrede for opkøbet af Bornfiber, som er vores første investering i Danmark. Som en mangeårig investor i infrastruktur ser vi frem til at bygge videre på den platform, som Bornfiber og Zibra har skabt. Vi vil fortsat levere højhastighedsfiber til de bornholmske hjem, og vi vil støtte virksomhedens fremtidige vækst, både på Bornholm og på det større danske marked. Danmark har været frontløber i udrulningen af fiberoptiske netværk, og vi glæder os til at blive en del af branchens fortsatte investering i Danmarks fremtidige digitalisering, siger director Jeremy Smith fra Icon Infrastructure i pressemeddelelsen.

Icon Infrastructure forvalter værdier for mere end 4,3 milliarder. Kristian Sørensen fortsætter som Bornfibers administrerende direktør.
Kærligheden bærer ikke nag
7. MAR 2021 • 10:14 • GRATIS

Kærligheden bærer ikke nag

Anholdt i Nexø
7. MAR 2021 • 09:29 • GRATIS

Anholdt i Nexø

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.