Testcenter i Allinge flytter til Kæmpestranden

Testcenter i Allinge flytter til Kæmpestranden
Foto: Berit Hvassum
| 18. MAJ 2021 • 12:22

18. MAJ 2021 • 12:22

TESTSTEDER

Højsæsonen står for døren, og det betyder, at der bliver ekstra travlt med podepindene ved øens kviktestcentre.

Men nu er sommerens forstærkninger endelig på vej. Tirsdag kunne testudbyderen Copenhagen Medical melde ud, at telte med i alt 20 podebokse vil blive sat op ved Kæmpestranden i Allinge.

Den nye kviktestlokation ved Kæmpestranden erstatter Domen og åbner allerede på fredag og og frem mellem klokken 8 til 18.

Dermed mangler der bare en udmelding om adressen på det bebuede midlertidige kviktestcenter i Gudhjem.

Til Bornholms Tidende forklarer presseansvarlig Trine Baadsgaard, at det har været en udfordring at finde steder, hvor de to kvikteststeder kunne etableres.

– Det har været svært at finde et sted, fordi i takt med at Danmark åbner mere op, bliver de mulige steder, såsom idrætshaller, taget i brug af deres egentlige brugere, siger hun.

Planlagt før køkaos

Udmeldingen kommer oven på Kristi himmelfartsferien, hvor der var meget lange køer ved Copenhagen Medicals kvikteststeder. Ved Søndermarkshallen i op til en time, og ved Domen i Allinge i op til to og en halv time, ifølge de folk Bornholms Tidende har snakket med.

Men Trine Baadsgaard understreger, at weekendens køkaos ikke har haft betydning for åbningen af kvikteststedet allerede fra på fredag.

– Vi har længe vidst, at vi vil få travlt på Bornholm, som højsæsonen kommer tættere på, og har derfor arbejdet på at øge vores kapacitet.

Udover to nye teststeder er Copenhagen Medical også ved at uddanne 60-80 nye podere til Bornholm.

– Og hvis vi får brug for flere, ansætter vi nogle flere, siger Trine Baadsgaard.

– At drive de her testcentre betyder, at vi løbende undersøger, hvad der er brug for.

Thors er optimistisk

Borgmester Thomas Thors (S) understreger, at der løbende er en tæt kontakt mellem kommunens administration og Region Hovedstaden – særligt gennem de to bornholmske regionsrådsmedlemmer Leila Linden (S) og Carsten Scheibye (V).

– Dermed håber og tror vi på, at hvis der opstår et ydligere behov for en oprustning i testkapaciteten på Bornholm, så kommer den også.

Kristi himmelfartferiens køkaos har i den forbindelse nok også været en vigtig lektie for Copenhagen Medical om testbehovet, mener Thomas Thors, som derfor også tror, at ventetiderne i den kommende pinseweekend vil være markant kortere.

– Vi kan kun sige, at Copenhagen Medical forhåbenligt har lært af erfaringerne fra Kristi himmelfart, og jeg er helt sikker på, at de vil blive bedre til at dimensionere, så de kan servicere brugerne på bedste vis.

– Alene det, at der kommer flere testbokse peger i retning af, at man kan afvikle flere, så det er bestemt min forventning og forhåbning, siger Thomas Thors (S).