Telefonsvindler på spil i hele landet
Foto: Berit Hvassum

5. MAR 2021 • 15:53 • AF HENRIK NIELSEN • GRATIS

Telefonsvindler på spil i hele landet

POLITI

Først på ugen blev et ægtepar her på øen ringet op af en mand, som udgav sig for at være fra politiet i Holstebro. På den måde narrede han dem til at overføre et større beløb til en lukket konto, og han udnyttede deres forvirring over opkaldet til at fraliste dem deres nem-id, som han så misbrugte til at tømme deres bankkonti.

Nu viser det sig, at manden har været på spil i hele landet. Det fortæller Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

"Det er ikke så tit, folk, der bor i andre dele af Danmark, ringer til Midt- og Vestjyllands Politi. Men de seneste uger har der været en hel del. En svindler ringer nemlig rundt til borgere i hele landet og udgiver sig for at være fra Midt- og Vestjyllands Politi", fortæller politikredsen.

Det ser desuden ud som om, svindleren ringer fra nummeret 9610 1448 – et nummer, der rent faktisk hører til hos politiet i det midt- og vestjyske.

"Manden ringer typisk sent om aftenen og kan for eksempel finde på at sige, at en svindler har optaget lån i dit navn, og at han har brug for dit cpr-nummer, kontonummer og nem-id for at stoppe svindelen", fortæller Midt- og Vestjyllands Politi.

Her bør alarmklokkerne ringe, lyder det:

"Politiet og andre myndigheder kunne nemlig aldrig finde på at ringe og bede om dine nem-id-oplysninger".

Er man i tvivl, opfordrer Midt- og Vestjyllands Politi til, at man får den pågældendes navn, lægger på og derefter ringer op til nærmeste politikreds via 114. 
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.