Sushikok vandt Rising Star på Melstedgård

Sushikok vandt Rising Star på Melstedgård
Hans Kjellsson (th.) fra den københavnske restaurant Sushi Anaba vandt kokkekonkurencen Sol over Gudhjem – Rising Star 2022. Foto: Torben Ager
MELSTED | Søndag 6. februar 2022 • 08:37
Niels Ebdrup
Journalist
MELSTED | Søndag 6. februar 2022 • 08:37

26-årige Hans Kjellsson fra restauranten Sushi Anaba i København løb med sejren, da Melstedgård lagde rammer til dette års udgave af Sol over Gudhjems talentkonkurrence for unge kokke, Rising Star.

Dommerne, der inkluderede bornholmske Nicolai Nørregaard fra restaurant Kadeau, bed mærke i Hans Kjellsson smukt afstemte japansk/bornholmske smage.

– Specielt hovedretten var virkelig fantastisk. Alle konsistenserne spillede, tilberedningerne, farverne, smagene. Det var spot on. Det er noget af det skarpeste jeg nogensinde har set i den her konkurrence – ikke kun Rising Star, men i hele Sol over Gudhjem-historien, sagde Nicolai Nørregaard i en pressemeddelelse.

Rekordhøjt niveau

 

Foruden Hans Kjellsson deltog også Marc Kaalund (fra Hotel og Restaurant Fru Larsen i Langå), Giovanna Fiore (fra Restaurant Syttende – Hotel Alsik i Sønderborg) og Magnus B. Carlsen (fra Alchemist i København). De satte barren så højt, at der hele to gange i løbet af dagen blev sat rekord med de højeste karakterer i Sol over Gudhjems 13-årige historie. 

Dagens – og historiens – højeste karakter for en enkelt ret gik til Magnus Brandenburg Carlsen, der med sin dessertfortolkning af klassikeren "Sol over Gudhjem" tog pusten fra det garvede dommerpanel, som blot få retter forinden havde uddelt den på det tidspunkt højeste karakter nogensinde til Hans Kjellssons japansk inspirerede hovedret – "Okonomiyaki på bornholmsk".

Med titlen som Rising Star 2022 følger både hæderen og en præmiecheck på 20.000 kroner.

Dommerbordet var besat af Per Thøstesen (fra Bistro Boheme i København), Dak Wichangoen (fra tv-konkurrencen Masterchef), Andreas Tancula Møller (fra Møntergade i København) og Nicolai Nørregaard (fra Kadeau i Sømarken). Foto: Torben Ager 

FÅ ABONNEMENT