Foruden Hans Kjellsson deltog også Marc Kaalund (fra Hotel og Restaurant Fru Larsen i Langå), Giovanna Fiore (fra Restaurant Syttende – Hotel Alsik i Sønderborg) og Magnus B. Carlsen (fra Alchemist i København). De satte barren så højt, at der hele to gange i løbet af dagen blev sat rekord med de højeste karakterer i Sol over Gudhjems 13-årige historie.
Dagens – og historiens – højeste karakter for en enkelt ret gik til Magnus Brandenburg Carlsen, der med sin dessertfortolkning af klassikeren "Sol over Gudhjem" tog pusten fra det garvede dommerpanel, som blot få retter forinden havde uddelt den på det tidspunkt højeste karakter nogensinde til Hans Kjellssons japansk inspirerede hovedret – "Okonomiyaki på bornholmsk".
Med titlen som Rising Star 2022 følger både hæderen og en præmiecheck på 20.000 kroner.
Dommerbordet var besat af Per Thøstesen (fra Bistro Boheme i København), Dak Wichangoen (fra tv-konkurrencen Masterchef), Andreas Tancula Møller (fra Møntergade i København) og Nicolai Nørregaard (fra Kadeau i Sømarken). Foto: Torben Ager