Stor flok frivillige genopliver byfesten

Stor flok frivillige genopliver byfesten
Snart er der atter fest og glade dage i Pedersker. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | 25. JUL 2024 • 11:00
NYHED
25. JUL 2024 • 11:00

Både nye og velkendte kræfter har engageret sig i at få den store byfest i Pedersker stablet på benene - endnu festligere end det var i de gode gamle dage.

For år tilbage var det en tradition i Pedersker, at man afholdt hyggelige dage med loppemarked og forskellige aktiviteter. De seneste år er det dog løbet ud i sandet, men denne lørdag har en stor flok frivillige sat sig for at genoplive traditionen og gøre det endnu festligere.

Det fortæller Alex Speed Kjeldsen, der er en af de mange frivillige bag Pærskerdâjn. Han glæder sig over, at en gammel tradition er vakt til live.

– Det har ikke mindst været fantastisk at opleve, hvor mange nye kræfter, der har engageret sig i at få den store dag stablet på benene, fortæller han.

Dagen indledes med Bornholms billigste, hyggeligste og måske længste morgenbord, og herefter følger ellers en dag med masser af aktiviteter. Et stort loppemarked i den gamle mejerigård i kombination med vejboder rundt omkring i byen giver god mulighed for loppefund. For børnene er der blandt andet ansigtsmaling, guldgraveri, ponytræk, hoppeborg, flødebollekast og bumper balls.

Derudover vil der være en guidet tur til Rispebjerg, kongespil, stigestafet, banke søm, hestevognskørsel, cykelløb, en quiz med kåring af Bornholms klogeste barn og voksen, linedance og udstilling af veteranbiler og motorcykler. Om aftenen er der buffet i Samlingshuset, inden en dj spiller op til dans.

Skal ikke være enlig svale

Blandt de frivillige kræfter finder man flere yngre folk, som for nyligt er flyttet til byen, og som har kastet sig ind i det frivillige arbejde med stor energi og masser af kreative ideer.

– Arrangementet er et godt eksempel på, hvad man kan i de små lokalsamfund rundt omkring på øen. Når man rækker ud til folk, er de heldigvis meget villige til at hjælpe til og skabe noget i fællesskab, og det synes jeg allerede nu, vi kan tillade os at være stolte af i Pedersker, siger Alex Speed Kjeldsen

Tanken er, at dette års Pærskerdâjn ikke blot bliver en enlig svale, men tværtimod en tilbagevendende tradition, der vil vokse sig endnu større i de kommende år.

Arrangørerne håber på stort fremmøde, og med tanke på de mange, der har tegnet sig for en loppebod og de mange tilmeldinger til aftenens spisning, så ser det heldigvis også ud til at blive tilfældet.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT