Søren Pind raser: Forlanger ny natfærge til København

Søren Pind raser: Forlanger ny natfærge til København
Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 22. DEC 2020 • 09:31
Af:
torben-oestergaard-moeller
| ABONNENT
22. DEC 2020 • 09:31
TRAFIK

Den tidligere venstreminister, bornholmske Søren Pind er godt og grundigt ærgerlig over, at julen på Bornholm i den grad bliver forstyrret af, at Sverige har lukket sin grænser med et logistisk kaos til følge i forhold til de mange bornholmere og andre, som gerne ville holde højtiden her på øen.

Men han mener også, at den socialdemokratiske regering selv har lod i den svenske reaktion, fordi Danmark også på et tidspunkt lukkede af for svenskerne.

På Facebook skrev han således ved 20-tiden mandag aften:

"Hvis Bornholm er lukket af, må staten fremover påtage sig ansvaret for en stabil natfærge igen til København. Og direkte forbindelse til København med store hurtigfærger. Det her er komplet uacceptabelt – en direkte følge af regeringens tåbelige hensynsløse adfærd mod Sverige i forbindelse med den sidste ensidigt erklærede grænselukning.

Jeg er SÅ træt af tidens hyldning af kortsigtet politisk handlekraft, der fører til sammenbrud med traditionelle samarbejdspartnere, opbrud og rigsret. Dumheden er efterhånden grænseløs.

Nu må Kofod (udenrigsminister Jeppe Kofod, red.) sgu afsted med Challengeren til Stockholm og redde den bornholmske jul. Med hatten i hånden, ydmyghed og tiggerstok. Afsted! I aften!

Færge til Køge ... sig mig, tror regeringen bornholmerne er idioter? Se dog i det mindste at få omdirigeret til Nordhavn".