Skafferi satte omsætningsrekord i udfordrende år

Skafferi satte omsætningsrekord i udfordrende år
På et normalt år har Madkulturhuset i Melsted cirka 350 aktiviteter i løbet af et år, men i 2020 nåede man kun en tredjedel, idet mange gruppeture og skolerejser blev aflyst. Arkivfoto: Berit Hvassum
Onsdag 26. maj 2021 • 12:08
Henrik Nielsen
Journalist
Onsdag 26. maj 2021 • 12:08

MADKULTUR

Et år med stor usikkerhed var, hvad foreningen Gourmet Bornholm kunne se tilbage på, da den tirsdag holdt sin ordinære generalforsamling. For både fødevareproducenter, spisesteder og foreningen bød 2020 på særlige udfordringer.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Producenter og spisesteder måtte finde på nye aktiviteter og muligheder for at vise, at Bornholm stadig byder på noget helt særligt, når det gælder smagsoplevelser, foreningen måtte reducere både lønkroner og aktiviteter, og fødevarefremstød uden for Bornholm var begrænsede.

Alligevel var der også gode ting at tale om. For eksempel slog butikken Skafferiet på Melstedgård omsætningsrekord, til trods for at Madkulturhusets samlede antal gæster kun udgjorde 19.000 besøgende, hvilket var 11.000 færre end i 2019.


24.461

kroner fik foreningen Gourmet Bornholm i overskud i 2020. Foreningen løste en række konsulentopgaver og fik med hjælp fra Sparekassen Bornholms Fond, Brdr. Larsens Legat samt Bornholms Brand kompensation for faste omkostninger.


I 2021 forventer foreningen igen at kunne skrue op for aktiviteterne, og at det i højere grad bliver muligt at holde medlemsmøder med relevante temaer, som den plejer.

I forbindelse med generalforsamlingen bød Gourmet Bornholm Mayö, Fangst, Siemsens Gaard, Âvijll, De tre tjenere, Line Falk og Nordikos velkommen som nye medlemmer.

I bestyrelsen erstattede Søren Jensen fra Hasle Røgeri Henrik Petersen, som tidligere drev Stammershalle Badehotel.

Gourmet Bornholm er en forening, der består af nogle af de bedste fødevareproducenter, restauratører og distributører på øen.

Gourmet Bornholms bestyrelse

Maria Haugaard Barslund, formand (Svaneke Bryghus), Mads Meisner, næstformand (Havtorn Bornholm), Christian Heide (Kalas Kalas), Jess Hoffmeyer Nielsen (Borngros) samt Søren Jensen (Hasle Røgeri). Jonas Bohn (Bornholms Ismejeri) er suppleant.

Med i bestyrelsen sidder også Hans Hansen (Bornholms Oliemølle), som er udpeget som observatør for Bornholms Landbrug & Fødevarer.



FÅ ABONNEMENT