Rystet Winni Grosbøll: Jeg forventer en løsning i morgen

Rystet Winni Grosbøll: Jeg forventer en løsning i morgen
Winni Grosbøll. Foto: Allan Rieck
| 21. DEC 2020 • 20:46
Af:
holger-larsen

21. DEC 2020 • 20:46
– Jeg er relativt rystet over, at man ikke har kunnet finde en løsning med svenskerne, ligesom den vi havde i foråret. Det har jeg talt med både transportministeren og udenrigsministeren om til aften.

Det siger borgmester Winni Grosbøll (S) i en kommentar til den svenske grænselukning, som umiddelbart også betyder en nedlukning af færgeruten Rønne-Ystad fra midnat. Det vil borgmesteren dog have lavet om på med det samme.

– Jeg går ud fra, at de gør forsøget igen tirsdag morgen, så der findes en løsning for bornholmerne. Det er hele juletrafikken, altså det er to dage før jul, og mange mennesker rundt om i landet bliver berørt af det, siger Winni Grosbøll.

– Noget andet er de samfundskritiske funktioner. Vi er ret afhængige af at kunne komme igennem Sverige med for eksempel liggende patienter i ambulancer. Der er mange funktioner, der bliver udvekslet mellem København og Bornholm i forhold til arbejdsmarkedet, hospitalet og så videre.

– Vi kan ikke leve med, at vi kommer i klemme, fordi svenskerne lukker grænsen til Danmark.

– Jeg kan ikke forestille mig andet, end at der findes en løsning i morgen. Jeg kan heller ikke forestille mig, at den danske regering kan leve med det. Så jeg tænker, at den danske og svenske regering skal have talt det her ordentlig igennem. Det må kunne lade sig gøre at lave en transportkorridor igennem Sverige, når man har gjort det før, siger Winni Grosbøll.

Borgmesteren siger, at udfordringerne ikke kan løses med ekstra færgeafgange over Køge og ekstra flyafgange-

– Der er bare en helt anden logistik i at have Rønne-Ystad, slutter Winni Grosbøll.