Rønne Havn køber nyt hovedkontor

Rønne Havn køber nyt hovedkontor
Rønne Havn A/S flytter fra sin nuværende bygning på Sydhavnsvej til lokaler på Fiskerivej, som havnen har købt af A. Espersen A/S. Arkivfoto: Allan Rieck
| 7. JUN 2021 • 11:25
Henrik Nielsen
Journalist

7. JUN 2021 • 11:25

ERHVERV

De senere års udbygning og ekspansion af Rønne Havn A/S har ført til pladsmangel for havnens ansatte i lokalerne på Sydhavnsvej. Rønne Havn har derfor været på udkig efter nye og større lokaler, og det er nu lykkedes at finde et nyt hovedkontor, der kan håndtere den vækst, som virksomheden forventer de kommende år.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Rønne Havn A/S har således indgået en aftale med fiskerikoncernen A. Espersen A/S om køb af en kontorbygning på Fiskerivej 1 per 1. juli 2021. Espersen har modsat Rønne Havn brug for mindre lokaler og har derfor lejet en del af Rønne Havns kontorbygning på Sydhavnsvej 12.

– Vi har de sidste par år fået brug for mere plads i takt med, at aktiviteterne på havnen er vokset. At vi kan overtage Espersens kontorbygning er derfor en rigtig god løsning for os, og vi er samtidig glade for, at A. Espersen A/S fortsat er en del af Rønne Havn, siger Rønne Havns administrerende direktør, Thomas Bendtsen, i pressemeddelelsen.



Rønne Havn har købt Espersens kontorbygning på Fiskerivej, fordi havnen har brug for mere kontorplads. Fiskerikoncernen flytter sine kontorer til det nuværende havnekontor på Sydhavnsvej. Arkivfoto: Allan Rieck

Espersen har været en del af Rønne havn siden 1937, men siden produktionen ophørte i 2006 har de fleste produktionslokaler været udlejet, og fiskerikoncernen har i flere år ikke anvendt kontordelen fuldt ud. Omvendt ekspanderer Rønne Havn.

Ifølge pressemeddelelsen finder Espersen det vemodigt at sælge, men omvendt er det en glæde, at det netop er til Rønne Havn.

– A. Espersen A/S vil stadig være registreret på Bornholm, og vi er fortsat en del af Rønne Havn. Udover de nye kontorlokaler på Sydhavnsvej har vi netop forlænget lejemålet af vores frysehus på Rønne Havn i yderligere 25 år. Frysehuset servicerer vores fabrik i Hasle, siger administrerende direktør Klaus B. Nielsen hos A. Espersen i pressemeddelelsen.