Rønne har fået ny garn- og strikkebutik

Rønne har fået ny garn- og strikkebutik
Foto: Jens-Erik Larsen
| 2. MAR 2020 • 21:03
Af:
niels-ebdrup

2. MAR 2020 • 21:03
Rønne har fået en ny garn- og strikkebutik. Den hedder Henius Knitwear og ligger i et lille hus på Almegårdsvej.

Lige ved siden af butikken bor indehaver Mette Henius, der i lørdags bladrede om på et nyt kapitel i livets bog. Hun åbnede sin butik og lancerede en strikkekursus-virksomhed samt en hjemmeside, hvor man kan downloade hendes egne strikkeopskrifter.

– Min mand Jakob og jeg flyttede hertil sidste år og købte huset, fordi jeg ville lave den her strikkeforretning. Oprindelig ville jeg bare lave en web-shop, hvor jeg kunne sælge opskrifter til mine egne strikkedesigns. Men det greb om sig, og nu har jeg det her lille strikkeunivers med lækkert garn og alt, hvad man skal bruge for at strikke mine egne designs, fortalte Mette Henius.

Hun har i mange år været chef for det amerikanske firma Amways nordiske, belgiske og hollandske afdelinger. Men efter i årevis at have arbejdet lange dage og rejst meget rundt, ville hun noget andet. Pilen pegede på Bornholm og strik – to ting, hun følte sig tryg ved.

Hvorfor flyttede du til Bornholm?

– Min far er bornholmer, og jeg har meget familie her. Så for mig er Bornholm hjem. Jeg har haft et krævende job og boet rigtig mange forskellige steder. Så når jeg har tænkt over, hvor jeg egentlig har hjemme, så er det her. Det er her, jeg har ro, og heldigvis har min mand det på samme måde, fortæller Mette Henius.