Rønne får fire elbusser i 2022

Rønne får fire elbusser i 2022
BATs gamle dieselbusser får selskab af fire nye elbusser. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| 25. FEB 2021 • 21:12

25. FEB 2021 • 21:12

 

POLITIK

Bornholms Regionskommune fik kort før jul tilsagn om støtte på 6,6 millioner kroner fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen til anskaffelse af fire elbusser. Pengene kommer fra Den Grønne Buspulje, som blandt andet støtter lokale initiativer til grøn omstilling af offentlig transport.

Sagen var på dagsordnen på kommunalbestyrelsesmødet torsdag og blev godkendt med trommer og piber. 

Indkøbet af de fire elbusser og tilhørende ladeinfrastruktur er budgetteret til 15 millioner kroner. BATs egenbetaling vil andrage 8,4 millioner kroner. Disse midler kræver en særskilt bevilling fra kommunen, da en investering i den størrelsesorden ikke ligger indenfor BATs normale budgetramme.

– Det er rigtig dejligt, at den ansøgning gik igennem, sagde Leif Olsen (SF), for det betyder, at vi kommer i gang med den grønne omstilling tidligere end forventet.

Ole Rødvig fra Socialdemokratiet glædede sig også over støtten fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

– Det er en rigtig god ting for Bornholm, og fint at staten er med til at medfinansiere 75 procent af den merudgift der er forbundet med at købe elbusser i stedet for diesel, sagde han.

De nye elbusser skal som udgangspunkt køre bybuskørsel i Rønne by (linie 21 og 23, red.), men vil også kunne indgå i øvrige regionale ruter.

Ladestanderen vil blive placeret på BATs anlæg ved Industrivej i Rønne, hvor busserne en eller flere gange om dagen vil skulle oplades afhængigt af køreplan og rækkevidde.