Riis: 'Socialdemokratiet fik kolde fødder med biblioteket'

Riis: 'Socialdemokratiet fik kolde fødder med biblioteket'
Enhedslistens Morten Riis mener, at det har været højst bekvemt for Socialdemokratiet at vente med at træffe nogen beslutninger. Foto: Jens-Erik Larsen
BYUDVIKLING | RØNNE | ABONNENT | 9. SEP 2021 • 17:30
Jakob Nørmark
Journalist
BYUDVIKLING | RØNNE | ABONNENT
9. SEP 2021 • 17:30

Enhedslisten havde, ligesom Dansk Folkeparti, i partiets budgetsforslag afsat 20 millioner kroner til foreningshusudgaven af Dams Gård plus driftsmidler på cirka tre millioner kroner om året fra 2024, hvor kulturhuset skulle være klar til brug.

I budgetaftalen mellem Venstre og Socialdemokratiet tilføres ingen nye penge, mens tidligere afsatte ti millioner kroner skubbes to år. Morten Riis kan godt forstå, hvis den lange ventetid på at se resultater af byudviklingsarbejdet fører til frustrationer.

– Jeg kan godt forstå, hvis mange i Rønne er rigtig godt utilfredse med det. Der er nogle uenigheder om, hvordan man skal gøre det. Men når man ikke sætte penge af, betyder det også, at man ingenting kan gøre, siger Enhedslistens borgmesterkandidat.

Han mener, at det har været højst bekvemt for Socialdemokratiet at vente med at træffe nogen beslutninger.

– Der er én rigtig god grund til, at Socialdemokratiet har slået bremserne i. Og det handler om biblioteket og den upopularitet, der har været omkring en flytning. Jeg tror ikke, deres grundlæggende holdning har ændret sig, men jeg tror alligevel, at der også for dem er en øvre grænse for, hvor mange dårlige sager, de kan slæbe med til et valg og samtidig håbe på at blive valgt, siger Morten Riis.

Enhedslisten var modstander af rådhusbyggeriet, som Socialdemokratiet og Venstre prioriterede, og ved at begrænse investeringerne i administrationsbygninger til en større renovering af bygningerne på Ullasvej, var der i forslaget økonomisk råderum til andre projekter.