Restauranter i Svaneke går frem trods corona

Restauranter i Svaneke går frem trods corona
B's Fiskeværksted i Svaneke. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 10. APR 2021 • 11:23
Jakob Marschner
Journalist
| ABONNENT
10. APR 2021 • 11:23

ERHVERV

Hvordan bærer en gruppe restauranter sig ad med at få et større overskud i et år med corona, end de fik ikke bare året før, men i alle de fire foregående år?

Det har Jens Borup Pedersen i Svaneke et svar på. Her står han i spidsen for restauranterne Svaneke Bryghus, Pakhuset og B's Fiskeværksted, der aflægger årsregnskab sammen under navnet Restaurant Gruppen ApS.

De tre restauranter leverede sidste år et overskud efter skat på 3,9 millioner kroner: Godt og vel tre gange bedre end de 1,2 millioner kroner i 2018 – og syv-otte gange bedre end årene fra 2016 til 2018, hvor overskuddet lå mellem 426.000 og 645.000 kroner efter skat.

Første del af forklaringen er regnskabsteknisk og handler om, at ejerne af de tre Svaneke-restauranter først sidste år lagde restauranten B's Fiskeværksted ind til de to andre i Restaurant Gruppen efter egentlig at have ejet også fiskeværkstedet i en årrække. Den anden del handler om, at corona faktisk også kan ende som en god forretning for nogle.

– Der er to ting i det: Vi har lagt en restaurant mere ind i selskabet, og så har vi haft en fuldstændig fantastisk sæson, fortæller Jens Borup Pedersen.

– Vi fik lov at åbne igen den 18. maj, og så flyttede hele Danmark jo til Bornholm. Så vi fik travlt, fortsætter han.

Hvor andre restauranter holdt en del af forreetningen kørende på take-away, har "hent selv og tag med hjem"-ideen derimod ikke spillet den store rolle for de tre restauranter i Svaneke.

– Det er ikke meget. Det vigtige er, at vi fik en restaurant mere med ind, og at sæsonen blev så fantastisk, siger Jens Borup Pedersen.