OL-svømmer med bornholmsk baggrund på besøg i Gudhjem

OL-svømmer med bornholmsk baggrund på besøg i Gudhjem
Rønne Svømmeklub havde inviteret landsholdssvømmeren Anton Ipsen til Bornholm for at fortælle vandglade børn om livet som elitesvømmer. Foto: Rønne Svømmeklub
| 31. JUL 2020 • 09:57
Af:
henrik-nielsen

31. JUL 2020 • 09:57
For fire år siden satte svømmeren Anton Ipsen personlig rekord på 1.500 meter fri i det olympiske bassin i Rio de Janeiro. Onsdag var rammerne noget anderledes. Scenen var Gudhjem Svømmehal, hvor den olympiske svømmer fortalte børn om livet som svømmer på eliteniveau. Det fortæller klubben i en pressemeddelelse.

Klubben havde inviteret 10-14-årige børn til en af de mange gratis sommeraktiviteter, som regionskommunen tilbyder i samarbejde med DGI Bornholms medlemsforeninger, øens kultur- og naturinstitutioner og skolerne. Under overskriften "OL-svømmer for en dag" prøvede børnene kræfter med de forskellige elementer af konkurrencesvømning sammen med nogle af Rønne Svømmeklubs konkurrencesvømmerne. Det blev svømmet, leget og konkurreret, og Anton Ipsen svømmede med i bassinet.

– Børnene har haft nogle virkelig sjove timer i vandet, og det giver da lidt ekstra krydderi at have en OL-svømmer med. Vi er superglade for, at det kunne lykkes at få Anton Ipsen med til vores arrangement, fortæller formand Jette Tvede Christiansen fra Rønne Svømmeklub i pressemeddelelsen.

Anton Ipsen er 25 år og landsholdssvømmer. Han har den danske rekord på 800 meter fri og 400 meter medley. Han deltog ved OL i 2016 og var også kvalificeret til OL i 2020. Han svømmer til dagligt i Sigma Swim Birkerød og besøger ofte Bornholm, idet hans mor er herfra.