'Der var nok lidt et pres på mig om at blive formand'

'Der var nok lidt et pres på mig om at blive formand'
Heine Larsen er yngste medlem af det nye menighedsråd i Nyker og ny formand, idet man gerne ville satse mere på unge kræfter. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 10. DEC 2020 • 20:45
Af:
holger-larsen
| ABONNENT
10. DEC 2020 • 20:45
KIRKE

Heidi og Heine Larsen flyttede for et par år siden til Muleby sammen med deres tre børn. Der gik ikke lang tid, så kom buddet fra Nyker Menighedsråd.

– Heidi og jeg blev spurgt, om en af os havde lyst til at stille op til menighedsrådet. Vi talte om det og blev enige om, at jeg skulle stille op.

 
Jeg mener umiddelbart,
at det handler om at gøre
folkekirken så synlig som muligt

 

Det fortæller Heine Larsen om vejen ind i Nyker Menighedsråd, hvor han på det konstituerende møde forleden blev valgt som formand – som afløser for Hanne Mejlvang, som har siddet på posten i mange år.

Havde du forhånd forestillet dig, at du skulle være formand?

– Nej, absolut ikke. Jeg har håndværkserfaring, så jeg havde regnet med, at jeg måske kunne komme til at arbejde lidt med kirkens bygningsmasse, siger Heine Larsen, der til daglig er murerarbejdsmand hos bygmestrene Orbe & Didriksen.

En udfordring

– Der var tre medlemmer, der afgik, så vi er tre nye. Jeg var den, der på valgaftenen fik flest stemmer, så det var mig, der skulle styre slagets gang ved det konstituerende møde. Jeg var også den yngste, og det lå lidt i kortene, at man gerne ville have unge kræfter og nye ideer ind. Så der var nok lidt et pres på mig om at blive formand. Men jeg havde ikke forestillet mig det, fordi vi også har tre børn, siger 47-årige Heine Larsen.

– Der kommer til at ligge noget arbejde i det, men nu tager vi det som en udfordring, og jeg tror da, at de andre er indstillet på, at vi deles om opgaverne. Det bliver spændende, siger han.

Hvorfor lod du dig vælge til menighedsrådet?

– Vi har i et stykke tid ikke været aktive i folkekirken. Vi har været med i Bornholmerkirken, men har haft en pause i nogle år, fordi vi har haft så meget om ørerne. Vi flyttede for et par år siden fra Østermarie til Muleby, fordi vi gerne ville have mere tid til at være familie. Vi havde talt om, at vi gerne ville til gudstjenester i Ny Kirke, fordi den ligger tæt på, og vi kender præsten, Per Munch. Da vi så fik opfordringen vedrørende menighedsrådet, var det oplagt at prøve for at tage del i det, der sker i kirken, og være med til at præge det, siger Heine Larsen.

Hvordan vil du gerne være med til at præge arbejdet?

– Det er så nyt endnu. Vi skal i menighedsrådet til mødet i januar hver især lave et oplæg om, hvad vi tænker om kirken, hvilken retning vi skal, og om hvad vi skal arbejde med. Det har jeg ikke selv haft tid til at se nærmere på. Jeg mener umiddelbart, at det handler om at gøre folkekirken så synlig som muligt, så det ikke kun er dem fra missionsforeningerne, der kommer i kirken.

Et fællesskab

Når I tidligere har haft jeres gang i Bornholmerkirken, skyldes det så utilfredshed med indholdet i folkekirken?

– Nej, slet ikke. Vi har som nævnt tre børn, og da de var yngre, havde vi i Bornholmerkirken et fællesskab med mange andre børnefamilier, hvilket vi ikke havde i folkekirken. Det var et super godt fællesskab, og man var ligestillet med en masse andre om de udfordringer, der er, når man skal af sted med små børn.

Heine Larsen kommer oprindelig fra Nyker og er i sin barndom kommet meget i kirken.

– Vi glæder os til foråret, hvor vi forhåbentlig kan åbne kirken helt op igen og arbejde normalt. Restriktionerne lige nu giver til gengæld os i det nye menighedsråd tid til at definere, hvad vi vil, slutter han.
 

Menighedsrådet

Nyker Menighedsråd har konstitueret sig således:

Formand: Heine Munch Larsen.
Næstformand og sekretær: Hanne Landberg.
Kirkeværge: Vilmer Kofoed Olsen.
Kasserer: Ulla Kjøller.
Kontaktperson: Hartvig Mumm.
Menigt medlem: Bodil Bräuner.
Der var valg til flere andre poster og udvalg, herunder et nyt udvalg, coronaudvalget, hvor Hartvig Mumm er formand.