Nyvest satser på forårstræninger

Nyvest satser på forårstræninger
På grund af coronasituationen bliver der heller ikke i 2021 lavet gymnastikopvisning i Nyvest Centret. Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 22. JAN 2021 • 13:37
Jesper Gynther
Journalist
| ABONNENT
22. JAN 2021 • 13:37

GYMNASTIK OG DANS

Selv om coronarestriktionerne foreløbig kun gælder til den 7. februar, har Nyvest Gymnastik og Dans allerede smidt håndklædet i ringen, når det kommer til at træne mere denne vinter. Foreningen har således valgt at holde alle sine aktiviteter på pause minimum til den 28. februar, fortæller formand Jesper Lund Koefoed til Bornholms Tidende.

Han forklarer, at bestyrelsen har en forventning om, at restriktionerne bliver forlænget, og derfor har man allerede taget beslutningen nu, så forældre og gymnaster har noget at planlægge efter. Af samme årsag har foreningen også allerede nu valgt at aflyse sin store gymnastikopvisning i Nyvest Centret, som normalt finder sted i slutningen af marts. Opvisningen blev også aflyst i 2020, så det er andet år i træk, at den ikke bliver til noget på grund af coronasituationen.

– Vi anser det ikke for at være realistisk, at vi får lov at samles i hallen, for vi plejer jo at være flere hundrede mennesker til opvisningen, forklarer formanden.

Satser på at forlænge sæsonen

I stedet håber foreningen, at der kan blive arrangeret en udendørs DGI-opvisning i juni, en såkaldt open air-opvisning, ligesom man også håber på, at man kan arrangere nogle træninger i forårsmånederne. Det vil dog kræve, at restriktionerne bliver lempet, og helt konkret skal forsamlingsloftet allerhelst hæves til 50 personer, som det var i efteråret for personer under 21 år.

Derfor afventer bestyrelsen, hvad regeringen melder ud i slutningen af februar, ligesom man også er ved at undersøge, om instruktørerne overhovedet er med på ideen om at fortsætte træningen i marts og april.

– Vi vil meget gerne primært holde de unge aktive, hvis vi kan få lov at samle nogle flere af dem, for træningerne indeholder jo et betydeligt socialt element. Det betyder meget, at vi kan træne sammen for at vedligeholde sammenholdet og klubbens ånd, og derudover betyder det selvfølgelig også meget for de enkelte udøveres kondition, siger formanden.

– Men alt er ret usikkert på nuværende tidspunkt. Det eneste, der er sikkert, er, at frem til den 28. februar sker der ikke noget hos os. Og når vi så, som forventet, har fået nogle udmeldinger sidst i februar, tager vi stilling til det.


Man må også væbne sig med tålmodighed, før man kan komme til gymnastik- og dansetræning. Nyvest har nemlig valgt at sætte alle aktiviteter på pause indtil den 28. februar, hvorefter man håber, at restriktionerne bliver lempet. Arkivfoto: Berit Hvassum

Får ikke kontingentet tilbagebetalt

Selv om man ikke kan komme til træning i resten af januar og februar, så er der ikke udsigt til, at medlemmer kan få tilbagebetalt hverken hele kontingentet eller dele af den.

– Foreløbig har vi bestemt, at de penge, som vi har opkrævet til en dragt til opvisningerne i foråret, dem returnerer vi. Men kontingentpengene, dem holder vi på foreløbig i hvert fald. Vi har jo haft tilbud for de allerfleste faktisk frem til jul. Og så prøver vi jo på at forlænge sæsonen, hvis det kan lade sig gøre, og det skal medlemmerne jo så ikke betale ekstra for, siger Jesper Lund Koefoed.

– Og så er det jo sådan rent formelt i forhold til kontingentet, at man melder sig ind i en forening og betaler kontingent for det medlemskab, og det er uanset, hvor meget aktivitet der er. Vi har også de samme omkostninger og udgifter, som vi plejer at have, for instruktørerne har jo stadig brugt tid på at prøve at planlægge træninger. Så omkostningerne er der stadigvæk, selv om vi ikke har nogen aktivitet, siger han.

Ikke alle har droppet vintersæsonen

Nyvest Gymnastik og Dans er ikke den eneste forening, der har droppet at komme i gang med træningen igen denne vinter. Det har Viking Spring og Gymnastik også valgt at gøre, skriver foreningen på sin facebookside.

Bestyrelsen har endda valgt at lukke helt ned for sæsonen, da man ikke tror på, at restriktionerne vil blive lempet tids nok til, at sæsonen kan nå at komme i gang igen, og derfor må man nok vente til næste efterår, før man igen kan dyrke gymnastik og spring i rønneklubben.

Ifølge DGI Bornholms direktør Karen-Margrethe Hansen Bager har de fleste foreninger dog valgt at stikke en finger i jorden og afvente, hvad regeringen kommer med af udmeldinger. Det har DGI Bornholms egne landsdelshold også valgt at gøre, fortæller direktøren.