Nye kandidater fra syv partier holder grønne vælgermøder sammen
Illustration: Christina Skovmose

KOMMUNALVALG | BORNHOLM | GRATIS
15. SEP 2021 • 13:00
Jakob Marschner
Journalist

Nye kandidater fra syv partier holder grønne vælgermøder sammen

På et tidspunkt, hvor det politiske landskab på Bornholm allerede ser ud til at være i opbrud og under forandring, går et enkelt medlem af kommunalbestyrelsen og 10 nyopstillede kandidater fra syv partier nu sammen om at holde deres egne vælgermøder.

De 11 kandidater kalder sig "De Grønne Frøer". Navnet er valgt, fordi alle de i alt fire vælgermøder på hver sin søndag i oktober kommer til at handle om den grønne omstilling. De 11 er desuden gået sammen om Facebook-siden De Grønne Frøer.

– Vi har forskellige ideer og holdninger, men vi har alle den grønne omstilling som mærkesag og mener, at den grønne omstilling er afgørende for en bæredygtig fremtid på vores ø og vores jord, melder de 11 kandidater ud i en pressemeddelelse.

– De fire demokratiske samtaler sigter på, at vi opnår gensidig forståelse for, hvorfor den grønne omstilling er vigtig for vores fremtid, og hvordan den grønne omstilling kan gennemføres på en bæredygtig måde. Vi har taget initiativ til samtalerne fordi vi er klar over, at den grønne omstilling kun kan gennemføres i et tværpolitisk samarbejde, i partner- skaber mellem borgere, myndigheder og virksomheder, skriver de 11 grønne frøer også.

De syv repræsenterede partier er Socialdemokratiet, Venstre, Radikale, Konservative, Enhedslisten, Alternativet og Veganerpartiet. Blandt kommunalvalgets opstillede partier er Dansk Folkeparti, SF, Nye Borgerlige og Bornholmerlisten dermed ikke en del af netværket, i hvert fald ikke i øjeblikket.

De 11 kandidater er Rebecca Douglas Elleby, Kasper Flygare og Hans Christian Holmstrand (alle S), Heidi Burgedahl Kristiansen (V), Matilde Lissau, David Christensen og João Antonio Møller (R), Iben Busch (K), Helle Munk Ravnborg (EL), Caroline Meyer White (AL) og Lærke Lina Skovbjerg (VP).

Gudhjem, Pedersker, Nexø og Vestermarie kommer til at lægge rum til de fire vælgermøder, hver gang med en lokal ordstyrer: Hans Jørgen Jensen i Gudhjem Mølle, Alex Speed Kjeldsen i Pedersker Samlingshus, Carsten Aaling i Møbelfabrikken i Nexø og Bente Johansen i Vestermarie Forsamlingshus.

Hvert af de fire vælgermøder vil desuden få sin egen gæst: Hoteldirektør Trine Richter, økologiforkæmper Mads Kissow, designer Pernille Bülow og landmand Frederik Tolstrup.

De fire datoer er 3. oktober i Gudhjem, 17. oktober i Pedersker, 24. oktober i Nexø og 31. oktober i Vestermarie.Flere nyheder