Nu er Bornholms Økojord A/S en realitet
Jacob Dam Nielsen, som er økologirådgiver hos Bornholms Landbrug og Fødevarer, sidder også i bestyrelsen for Bornholms Økojord A/S. Arkivfoto: Allan Rieck

20. JAN 2021 • 15:17 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER • GRATIS

Nu er Bornholms Økojord A/S en realitet

LANDBRUG

– Det lykkedes! Vi har i dag stiftet Bornholms Økojord A/S med en aktiekapital på 3,5 millioner kroner.

Sådan siger Mads Kissow, forperson for Foreningen Økobornholm, i en pressemeddelelse, hvori han fortsætter:

– Og langt størstedelen af aktierne, nemlig tre millioner kroner, ejes af bornholmere, der også udgør 100 af de 128 nye aktionærer. Desuden har flere af de udenøs aktietegnere tilknytning til Bornholm. Så vi er glade for at kunne sige, at der er stor opbakning lokalt.

Vores indsamling gjorde det muligt for foreningen at købe 30 aktier, mange flere end vi ellers ville have haft råd til".

Selskabet Bornholms Økojord A/S skal være det første vigtige skridt på vejen mod flere økologiske bornholmske fødevarer, mere liv på landet, jordbrug for fremtiden og nye kræfter, forklarer pressemeddelelsen videre.

Selskabet skal købe gårde og jord, skabe en fællesskabsgård og give vordende producenter med grønne fingre og grønne tanker muligheden for at komme gældfrit i gang.

– Over for klimakrise og miljø- og biodiversitetskriser, der tårner sig stadigt højere, har coronakrisen gjort det endnu tydeligere, at vi har brug for fuldstændig at nytænke den måde, vi producerer mad og anvender jordens ressourcer på, og at vi har brug for håbefulde og inspirerende initiativer. Sådan et vil vi gerne være, siger Mads Kissow videre.

I bestyrelsen for Bornholms Økojord A/S sidder ud over Mads Kissow også Johnny Poulsen, tidligere Nexø Revision, økologisk jordbruger Emilie Ulrik-Petersen, Jacob Dam Nielsen, der er økologirådgiver hos Bornholms Landbrug og Fødevarer, og LAG-koordinator Hans Jørgen Jensen. Anna Sofie Poulsen skal fungere som ulønnet direktør.

Bestyrelsen vil nu gå i gang med at kontakte mulige forpagtere og sideløbende se på landbrugsejendomme.

 
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.